Sosyal Medya

Hamza Dağ: Yüzde 53 olan Cumhur İttifakı’nın oyu bu seçimlerde yüzde 60’a çıkacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili Hamza Dağ, iki ittifakı değerlendirdi ve Cumhur ittifakının alacağı oy oranına dahil çok önemli bir açıklamada bulundu.



Ä°ki ittifakı deÄŸerlendirmek için son 3-4 yıldır siyasi hayatta yaÅŸadıklarımıza bakmak yeterli olacaktır. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra yaÅŸanan süreç iki ittifakın anlamını, ruhunu ortaya koyuyor. Milliyetçi Hareket Partisi ile ortaya koyduÄŸumuz ittifak sadece seçimlere endeksli bir ittifak deÄŸil. Ülkenin geçmiÅŸ olduÄŸu bu zorlu süreçte birçok konuda aynı noktada buluÅŸtuk. Zeytindalı, Fırat Kalkanı ve en son yapılan ekonomik operasyonlarda iki parti ülkenin bekası için milli ve yerli bir duruÅŸ sergilediler.
 
Millet ittifakı sadece bir seçim ittifakı
Bunun yanında seçim döneminde de bu süreçlerde yaÅŸanan ittifak bir nevi hayata geçti. DiÄŸer ittifaka baktığımız zaman böyle bir ÅŸey yok. DiÄŸer ittifak sadece seçime odaklı bir buluÅŸma. Bir takım hususlarda aynı yerde buluÅŸmak gibi bir durumları yok. Seçimde Ä°YÄ° Parti eÄŸer ittifak içinde olmasa barajı aÅŸamayacaktı. CHP’de AK Parti ve MHP ittifakında zayıf düÅŸmemek için bu iÅŸin içinde yer aldı. Hatırlarsak seçim sonrası herkes kendi yoluna denildi. Åžimdi Cumhur ittifakı yeniden bir araya gelince onlar da bir araya geldi. Ciddi pazarlıklar yapıldı. Manisa, Balıkesir Mersin’de ittifakın yapılmaması.
 
Cumhur ittifakının ÅŸöyle bir özelliÄŸi var: Siyasi parti olarak kurumsal kimliÄŸini koruyor. Bazı konularda farklı düÅŸünse de bunu dile getiriyorlar. Andımız olayında bunu yaÅŸadık. Bunu da kamuoyuyla paylaÅŸtık.
 
Yüzde 53 olan Cumhur Ä°ttifakı’nın oyu yüzde 60’a çıkacak
Ä°ki ittifakı deÄŸerlendirirken yaÅŸanmış gerçeklere bakarak deÄŸerlendirilir. AK Parti ve MHP arasındaki ittifak sadece seçimlere indirgenecek bir durum deÄŸil. Ä°nÅŸallah 2023 hedeflerine ulaşılması noktasında medeniyet yolculuÄŸunda, ülkemize son zamanlarda yaÅŸanan hadiseler ışığında, Rusya’yla ortaya koyduÄŸumuz iyi iliÅŸkiler, ABD ile yapılan diplomatik görüÅŸmeler, ülkede birlikte hareket etme ihtiyacı söz konusu. Bu iki siyasi hareket beraber hareket etmeyi görmüÅŸtür. DiÄŸer siyasi partiler bunu görmese de taban bunu açık ve net bir ÅŸekilde görüyor. Yüzde 53 olan Cumhur Ä°ttifakı’nın oyunun bu seçimlerde yüzde 60’a doÄŸru çıkacağını ve daha da ileri gideceÄŸini söyleyebilirim
 
Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.