Sosyal Medya

Güncel

ABD'li senatörden "Suriye'den çekilme" açıklaması: Süreç yavaşlatıldı

ABD'de Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme sürecine ilişkin kendisine bilmediği şeyler anlattığını ve çekilme sürecinin şu aşamada yavaşlatıldığını söyledi



ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Beyaz Saray'da Trump ile görüÅŸmesinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
ABD'nin Suriye'den çekilmesine iliÅŸkin Graham, "BaÅŸkan ve (ABD Genel Kurmay BaÅŸkanı Joseph) Dunford ile görüÅŸmelerden sonra gideceÄŸimiz yön hakkında hiç bu kadar iyi hissetmemiÅŸtim. Sanırım akıllıca bir ÅŸekilde iÅŸleri yavaÅŸlatıyoruz. BaÅŸkanın baÅŸkalarına daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma amacını gerçekleÅŸtirmenin en iyi yolunu tekrar deÄŸerlendirmek için bir duraklama sürecinde olduÄŸumuzu düÅŸünüyorum." ifadelerini kullandı.
 
AA'nın haberine göre; Graham, Trump'ın Irak'taki kuvvetleri ziyaret ettiÄŸi zaman bölgedeki komutanların kendisine DEAÅž'ın tamamen imha edilmediÄŸini anlattığını ve gözlerinin açılmasına vesile olduklarını ifade ettiÄŸini iddia etti.
 
 
Daha önce Trump'ın Suriye'den çekilme kararına sert tepki veren Graham, "(Trump) bana bilmediÄŸim birçok ÅŸey anlattı. Åžu anda Suriye konusunda çok daha iyi hissetmemi saÄŸladı. DEAÅž'ın tamamen bitirileceÄŸi sözünü verdi. Henüz o noktada deÄŸiliz ama bu iÅŸi bitireceÄŸine söz verdi." dedi.
 
Daha sonra Twitter hesabından da açıklama yapan Graham, Donald Trump'tan ABD'nin Suriye'deki çabaları konusunda çok ÅŸey öÄŸrendiÄŸini ve bunun kendisi için tatmin edici olduÄŸunu savundu.
 
Graham, "BaÅŸkan, Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede ÅŸunları temin etmiÅŸ olacak: Bir, DEAÅž tamamen imha edilmiÅŸ olacak. iki, Ä°ran boÅŸalan yerlere yerleÅŸmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuÅŸ olacak. BaÅŸkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleÅŸmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor." paylaşımında bulundu.
 
TÜRKÄ°YE'NÄ°N WASHÄ°NGTON BÜYÜKELÇÄ°SÄ° KILIÇ'TAN GRAHAM'A YANIT
 
Graham'ın paylaşımındaki "Kürt müttefikler" ifadesine Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç sert tepki gösterdi.
 
Graham'ın paylaşımını yanıtlayan Kılıç, "Sayın Senatör, Kürt müttefiklerimiz derken emimim ki YPG/PYD'ye atıfta bulunmuyorsunuz. YPG/PYD ile PKK arasında inkar edilemez emir komuta iliÅŸkisini Washington'daki herkesten iyi siz biliyorsunuz ve aynı zamanda bunu kamuya siz ifÅŸa ettiniz." ifadelerini kullandı.
 
Kılıç paylaşımlarına ÅŸöyle devam etti:
 
"EÄŸer ABD'nin Suriyeli Kürtler konusunda kaygısı varsa Türkiye'nin gün gibi ortada yaptıklarını örnek alın. Biz, YPG/PYD'nin ve Suriye rejiminin kıyımından kaçan neredeyse 300 bin Suriyeli Kürt'e ev sahipliÄŸi yapıyoruz. Suriyeli Kürtlerin güvenliÄŸini tehlikeye atacak olan ÅŸey BaÅŸkan Trump'ın vizyoner kararının ardından atılacak adımlar deÄŸil stratejik bir hata olarak YPG/PYD/PKK'ya ÅŸimdiye kadar verilen gereksiz asker destek olacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.