Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu'nun Adalet Bakanı kendi partisini kuruyor

Yolsuzluk suçlamaları sonrasında Türkiye'ye yönelik sert açıklama ve suçlamalarda bulunan Binyamin Netanyahu'ya bir kötü haber daha geldi. Erken seçime gidecek İsrail'de Netanyahu'nun önemli kurmaylarından Adalet Bakanı Ayalet Shaked, kendi partisini kurma kararı aldı.



Nisan ayında erken seçim kararı alan Ä°srail’de sıcak geliÅŸmeler arka arkaya geliyor. Hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binyamin Netanyahu’nun en saÄŸlam kurmaylarından biri olan ve halen ülkenin adalet bakanı olarak görev yapan Ayalet Shaked, kendi partisini kurma kararı aldı.

YENÄ° OLUÅžUM

Habayit Hayehudi isimli partiden ayrıldığını duyuran Shaked ile birlikte parti baÅŸkanı ve aynı zamanda EÄŸitim Bakanı olan Naftali Bennett’in de partinin kurucusu olarak yeni oluÅŸumun temellerini atacağı açıklandı. Yeni partinin adının “Yeni SaÄŸ” olacağı ifade edildi. Netanyahu kabinesindeki sert açıklamalarıyla baÅŸbakanı en çok memnun eden bakanlardan biri olan Shaked’in yeni partisi ile muhafazakar ve laik saÄŸ seçmenden oy toplamayı hedeflediÄŸi belirtildi.

NETANYAHU'DAN HENÜZ BÄ°R AÇIKLAMA GELMEDÄ°

Partisi Likud ile tekrar baÅŸbakan olmayı amaçlayan Binyamin Netanyahu, eÄŸitim bakanı ve adalet bakanının bu açıklamasına dair henüz bir yorum yapmadı. Fakat Likud, “Onlara oy vermek demek Ä°srail’de yeniden bir saÄŸ hükümetin seçileceÄŸini garantilemek demektir” açıklamasını yaptı. Ä°srail’de siyaset uzmanları Shaked ve Bennett’in yeni oluÅŸumunun Likud’dan oy toplamayacağını aksine yakın zamanda BaÅŸbakan olmak için parti kuran eski genelkurmay baÅŸkanı Benny Gantz’tan oy alabileceÄŸini öne sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.