Sosyal Medya

Hac kura sonuçları açıklandı

2019 yılında gitmeye hak kazanan hac adaylarına 23.00'da beklenen açıklama erkene alındı. 2019'da hac kurasını kazanan 80 bin kişiye kazandıkları haberi mesaj olarak gönderildi.



Hac kura çekimleri açıklanmaya baÅŸladı. Kat sayılı kura sistemi ile belirlenen listede 80 bin kiÅŸinin adı var. 2019 yılında gitmeye hak kazanan hac adaylarına 23.00'da beklenen açıklama erkene alındı. 2019'da hac kurasını kazanan 80 bin kiÅŸiye kazandıkları haberi mesaj olarak gönderildi.

Hac kura sonuçlarını öÄŸrenmek isteyenler Diyanet'in sayfasında yer alan 2019 Yılı Hac Kura ve Durum Sorgulama Ekranı'nındaki bu linkten kuraya giren adaylar bu linkten öÄŸrenebiliyor: http://hac.gov.tr/HacKuraSonuc/

Türkiye'nin gelecek yıllar için 100 bin kiÅŸilik istek talebi var. Bu yılın en yaÅŸlı adayı 114 yaşında. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ Hac kurası çekim töreninde konuÅŸtu ve adaletli kura sisteminin uygulandığını söyledi.

2 milyondan fazla kiÅŸinin beklediÄŸi Hac Kura sonuçları bugün açıklandı.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ törende yaptığı konuÅŸmada Türklerin bir numara olduÄŸunu söyledi ve tüm hacılara teÅŸekkür etti. Ayrıca hac kurasında ismi çıkmayanların da üzülmemeleri ve niyetlerini isyanla bozmamalarını öÄŸütledi.

Ayrıca önemli bir nokta daha var. O da kesin kayıt tarihleri… Belirlenen kesin kayıt tarihleri arasında iÅŸlem yapmayanlar kazanılmış haklarını kaybedecek. Ve yedek listeler bu gibi durumlarda devreye girecek.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.