Sosyal Medya

Güncel

Putin 2018'de en çok Erdoğan'la görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2018 yılında en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin bu yıl en çok CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'la telefon görüÅŸmesi yaptı.

Komsomolskaya Pravga gazetesinden gazeteci Dmitriy Smirnov, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in bu yıl hangi liderle kaç kere görüÅŸtüÄŸünü anlattı.

Makaleye göre, Putin'in katıldığı etkinliklerin yapılacağı mekanlara önceden özel baÄŸlantı hattı kuruluyor. Sözgelimi bir yıl önce Putin, Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı gezi sırasında da bu baÄŸlantı hattı hazır bulundurulmuÅŸtu. Rus lider buradan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'la görüÅŸmüÅŸtü.

DiÄŸer yandan ErdoÄŸan 19 aramayla ile bu yıl Putin ile en sık görüÅŸen lider oldu. ErdoÄŸan'la Putin arasındaki görüÅŸmeler Suriye ve OrtadoÄŸu'daki iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde eylemlerini detaylı bir ÅŸekilde koordine etmeye yönelikti.

ErdoÄŸan'dan sonra Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, herhangi bir sebepten 13 aramayla ikinci sırada yer aldı. Putin, Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev'le 11, Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu ile 10, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel 8 kez görüÅŸtü.

Rus lider Ermenistan BaÅŸbakanı ile 6, Belarus Devlet BaÅŸkanı ile 5, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan Devlet BaÅŸkanı ile 3'er kez telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdi.

TRUMP EN AZ GÖRÜÅžÜLENLER ARASINDA

Putin'le telefonla en az görüÅŸenler arasında sadece 2 aramayla ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Pyotr PoroÅŸenko yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.