Sosyal Medya

Güncel

İsrail Gazze sınırında bir Filistinliyi şehit etti

İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine müdahalesinde yaralanan 1 Filistinli şehit oldu.



Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Åžeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti sınırında düzenlenen gösterilerde Ä°srail askerlerinin yaraladığı Kerem Fiyad'ın (26) ÅŸehit düÅŸtüÄŸü belirtildi.

Açıklamada, Ä°srail askerlerinin müdahalesinde aralarında bir gazeteci ve saÄŸlık görevlisinin de olduÄŸu 6 kiÅŸinin vurularak yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan Hamas'tan yapılan açıklamada, zorluklara raÄŸmen gösterilere geniÅŸ oranda katılım olmasının, halkın abluka karşısındaki duruÅŸunu ortaya koyduÄŸu belirtildi.

Ä°slami Cihad Hareketi de Ä°srail'in tehdidine ve terörüne raÄŸmen gösterilerdeki yoÄŸun katılımın halkın direniÅŸe güvenini gösterdiÄŸini vurguladı.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Åžeridi'nin Ä°srail sınırında "Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

Ä°srail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateÅŸ açıyor.

Ä°srail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 225'ten fazla Filistinli ÅŸehit oldu. Aynı dönemde Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi hava saldırısı ve tank atışlarında da en az 14 Filistinli hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.