Sosyal Medya

Güncel

Söke CHP İlçe Yönetimi istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe yönetimi istifa etti. Günlerdir Söke’de siyasi arenada konuşulan istifa gerçekleşti. CHP Söke İlçe yönetimi, kadın kolları ile birlikte istifa kararını basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Açıklamayı İlçe Başkanı Suat Durukan ve Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten yaptı.



CHP Söke Ä°lçe BaÅŸkanı Suat Durukan açıklamasında; "4 Yılı aÅŸkın bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi Söke Ä°lçe Yönetim kurulunda görev yapmış ve bu sürenin son 7 ayını da ilçe baÅŸkanı olarak tamamlamış olarak bugün, aynı ekipte mücadele etmiÅŸ olmaktan gurur duyduÄŸum arkadaÅŸlarımla birlikte aÅŸağıdaki gerekçelere dayalı olarak CHPi Söke Ä°lçe Yönetim kurulu üyeliÄŸi ve baÅŸkanlık görevlerinden istifa ediyorum. Yöneticilik yapmış olduÄŸumuz süre boyunca Söke'de girmiÅŸ olduÄŸumuz tüm ilçe kongrelerinde, üç tane genel seçimde, CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde, referandumda partimizi en iyi ÅŸekilde temsil etmiÅŸ, seçimlerde canla baÅŸla çalışmış, alnımızın akıyla Aydın genelinde hep baÅŸarılı sonuçlar almış bir Yönetim Kuruluyuz. 31 Mart 2019 yerel seçimleri aday belirleme sürecinde aday adaylarımıza en iyi ÅŸartlarda çalışma ortamı yaratmaya, eÅŸit mesafede durmaya gayret gösterdik. Herkesin içinde gönlünden geçen bir aday olması en doÄŸal hakkıdır. Bizlerin de içimizden geçen bir aday muhakkak ki vardı. Bizler yönetici olarak Söke'de en çok oyu alabileceÄŸimiz adayı belirlemeye çalıştık. Bununla ilgili olarak Yönetim Kurulumuz adına adayımız budur diyerek, basın önünde, ya da ulu orta hiç konuÅŸmadık.


Yönetici olduÄŸu dönemde Belediye baÅŸkanımız Sayın Süleyman Toyran ile son derece uyumlu çalıştık. Kendisi Belediye baÅŸkan adayı olarak gösterilmeyip, Levent Tuncel aday gösterilince, bizlerin adayının Süleyman Toyran olduÄŸu, bu nedenle Levent Tuncel için çalışmayacağımız ÅŸeklinde bazı çevrelerce dedikodu üretildi. Bizler bugüne kadar her yerde ve ortamda gerçek partili olduÄŸumuzu hep gösterdik. Bizim için önemli olanın Söke ve Aydın Belediyelerinde CHP bayrağının dalgalanması olduÄŸunu, adayın isminin önemli olmadığını, önemli olanın parti olduÄŸunu sürekli söyledik. Aday belli olduktan sonra Ä°l yöneticilerimiz, Adayımız Levent Tuncel bizlerle görüÅŸüp seçime bizim Yönetimimizde gitmek istediklerini söylediler. Biz de seçimi almak üzere her türlü çalışmayı tüm gücümüzle yapmaya hazır olduÄŸumuzu, çalışma ortamını birlikte oluÅŸturarak seçime birlikte gidebileceÄŸimizi söyledik.

Seçimi kazanmak üzere yapılması gereken bazı ÅŸeyler olduÄŸunu, bunlardan birincisinin üzerimize sürekli iftira atan, yönetim kurulumuza hakaretler eden, BüyükÅŸehir imkanlarından yararlanıp bize kin kusan birtakım kiÅŸilerin susturulması gerektiÄŸini, aksi halde bunların partiye, Söke, Aydın BÅžB seçimlerine olumsuz etki oluÅŸturacaklarını söyledik. Seçimde birlikte ve organize hareket ederek, herkesin yetki alanının belli olduÄŸu, saygı sevgi çerçevesinde bir seçim atmosferi yaratılıp, Ä°l baÅŸkanımızın, BÅžB BaÅŸkan adayımızın da Söke'ye ve bizlere katkı vermeleri, bizleri sahiplenmeleri halinde bizim bu seçimleri, bugüne kadar girip hepsinde baÅŸarılı olduÄŸumuz diÄŸer tüm seçimler gibi alacağımızı söyledik. Åžartlarımızda, beklentilerimizde karşılıklı görüÅŸerek anlaşıp, birlikte basına resimler, mesajlar vererek çalışmalarımıza baÅŸladık. Ancak, bize kin kusan fakat susturulmayan çevrelerce, kongrelerde bize rakip olup karşı cephelerde yer alan çevrelerce, kimsenin boyunduruÄŸuna girmeyen, doÄŸru bildiÄŸini yapan bizlerin, neden sürekli onların görüÅŸlerini almıyoruz, onlar ne dediyse yapmıyoruz diye bu tavırlarımızdan rahatsız olan, kendilerini her ÅŸeyden üstün gören yüksek egolu bazı çevrelerce taciz edilmeye devam edilmemize raÄŸmen, seçim her ÅŸeyden önemli, bizler partiliyiz önemli olan seçimi almak, biz tecrübeliyiz bu seçimi alırız, kulaklarımızı kötü niyetli boÅŸ sözlere tıkayalım dedik bugüne kadar yerimizde durduk. Fakat Aday Levent Tuncel, kendisiyle yaptığımız görüÅŸmelere, anlaÅŸmalara, bizim tüm bu çabamıza ve gayretimize raÄŸmen, 26 ekim ÇarÅŸamba günü yapılan Danışma toplantısında Yönetimi sahiplenmemiÅŸ, Yöneticiler aleyhinde ve rencide edici ÅŸekilde konuÅŸup, kendi aranızda toplanın karar verin demiÅŸtir. Bunun üzerine, kendi aramızda toplanıp konuÅŸtuk.

Adayın, kendisinden yapmasını özellikle istediÄŸimiz bize saldıran birtakım malum kiÅŸileri susturma konusunda etkisiz kaldığının anlaşılması, sahiplenilmemiÅŸ bir Yönetim olarak seçime gitmemiz halinde; Seçim sürecinde, seçim sonucunda yaÅŸanacak her türlü olumsuzluÄŸun faturasının hiç hak etmesek dahi bize kesileceÄŸinin, her türlü kazanımda baÅŸarıyı kendi hanelerine yazıp bizi saf dışı bırakacaklarının ÅŸimdiden belli olmasının anlaşılması sebebiyle, bugünden yolları ayırmanın, Adayın seçim sürecini istediÄŸi ekiple, istediÄŸi ÅŸekilde yürütmesinin önünün açılmasının en doÄŸru karar olacağı görüÅŸünde fikir birliÄŸine varılmış, istifamızın bugün itibariyle verilmesi kararı alınmıştır. Buradan, geride bıraktığımız genel seçimde, önümüzdeki yerel seçim süreçlerinde yaÅŸanan tüm olumsuzlukları CHP Genel merkez yönetimi, Aydın il Yönetimi nezdinde sorgulama ihtiyacı bulunduÄŸunu, yönetim kadrolarından, aday belirleme yöntemine, alınmış sonuçlara kadar her ÅŸeyin gözden geçirilmesi gerektiÄŸi, demokratik, ÅŸeffaf yapılara, liyakat sistemine, kurumsal yapılara geçilmesi gerektiÄŸi, baÅŸarılının cezalandırılıp, birilerinin adamı olanın yükseldiÄŸi yapının kırılması gerektiÄŸi eleÅŸtirisini yapıp, bugüne kadar kongrelerde bize destek veren, yaÅŸadığımız seçimlerde birlikte çalışma fırsatı bulduÄŸumuz tüm temiz yürekli, çalışkan, cefakar CHP'li yoldaÅŸlarımıza sonsuz teÅŸekkür eder, bizlerde onların yüreklerinde yer ettiysek bir gün mutlaka bir yerlerde yine buluÅŸacağımızın ümidini taşıdığımı belirtir sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Kadın Kolları BaÅŸkanı Nebihat Erten ise 2013 yılından bu yana Söke ve çevresinde yaptıkları çalışmalarda sıkmadık el, girmedik ev bırakmadıklarını belirterek, kadın kolları yönetiminden istifa ettiklerini açıkladı. Bugüne kadar kadın kollarında görev yapan herkese teÅŸekkür ederek saygılarını ifade eden Nebihat Eren,bundan sonra da CHP için çalışacaklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.