Sosyal Medya

Güncel

Lavrov'dan kritik 'Fırat Harekatı' açıklaması!

Rusya'dan Türkiye'nin gerçekleştirmeye hazırlandığı Fırat Harekatı'na ilişkin kritik bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’nin gerçekleştireceği olası operasyona ilişkin olarak "Operasyona terörün ortadan kaldırılması, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması açısından yaklaşıyoruz." ifadesini kullandı.



Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile yaptığı görüÅŸme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye’deki son duruma iliÅŸkin soruları cevaplandırdı.

ABD’nin Suriye’de hangi amaca ulaÅŸmaya çalıştığını anlamanın zor olduÄŸunu söyleyen Lavrov, Amerikalıların her zaman verdikleri sözü yerine getirmediÄŸini, Tanaf'tan da daha önce ayrılacaklarını duyurdukları halde daha sonra fikir deÄŸiÅŸtirdiklerini hatırlattı.

Moskova’nın Washington’un mevcut kanallar aracılığı ile Suriye’den asker çekme planlarını açıklayacağını umduÄŸunu aktaran Lavrov, ABD’nin askerlerini geri çekme planına raÄŸmen koalisyonun Suriye’de kaldığını anımsattı. Lavrov, “GörünüÅŸe göre, Washington sorumluluÄŸu koalisyon ortaklarına kaydırmak istiyor.” dedi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine iliÅŸkin olası operasyonu hakkında da deÄŸerlendirmelerde bulunan Lavrov, “Ankara’nın Suriye’nin kuzeydoÄŸusunda ilave terörle mücadele operasyonuna, terörün ortadan kaldırılması, Suriye’nin toprak bütünlüÄŸünün ve egemenliÄŸinin yeniden saÄŸlanması açısından yaklaşıyoruz. Türkiye DışiÅŸleri Bakanı ve Savunma Bakanı Moskova’ya geldiÄŸinde Türk ortaklarımızla ABD’nin Suriye’den askeri birliklerini çekmesi ile ortaya çıkan bu konuyu tartışacağız. Sonra ne hakkında konuÅŸtuÄŸumuzu açıklayacağız.”ifadelerini kullandı.

Suriye meselesinde Astana formatı çerçevesindeki tüm çabaların siyasi çözüm ve barışın tesis edilmesi olduÄŸunu belirten Lavrov ÅŸunları dile getirdi:

“Elbette ki Astana formatındaki Türkler ve Ä°ranlılar ile tüm çabalarımızın hedefi, Ürdünlüler ve ABD ile koordine ettiÄŸimiz çabalarımızın nihai hedefi, Suriye’nin teröristlerden arındırılması, barışçıl hayatın canlandırılması, Suriye’de barışın yeniden saÄŸlanması ve siyasi sürecin baÅŸlaması için Kürtler de dahil olmak üzere tüm etnik ve dini grupların kendilerini güvende ve rahat edeceÄŸi ÅŸartların oluÅŸmasıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.