Sosyal Medya

AK Parti'de 3 il kazan kaldırdı iddiası

Cumhur İttifakı'nın MHP'ye bırakılacağı belirtilen üç büyükşehirde AK Parti teşkilatlarının rahatsız oldukları ve bu durumu AK Parti Genel Merkezi'ne ilettikleri iddia edildi. Manisa, Adana ve Mersin'deki itiraz noktalarının başında iki partinin vekil sayıları geliyor.



 "MHP Ä°LE MANÄ°SA KAZANILAMAZ"

Habere göre Cumhur Ä°ttifakı’nda ‘en büyük çatlak’ Manisa’da yaÅŸanıyor. MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’nin, “Manisa’da aday göstereceklerini” belirtmesine raÄŸmen “bu adayın Cumhur Ä°ttifakı adayı” olup olmayacağı netleÅŸmedi. AK Parti Manisa Ä°l TeÅŸkilatı’nın MHP adayını kabul etmediÄŸi, hatta MHP adayı ile Cumhur Ä°ttifakı’nın kazanamayacağını belirttiÄŸi öne sürülüyor. AK Parti Manisa Ä°l TeÅŸkilatı’nın 5 milletvekilli çıkardığı Manisa’da 1 milletvekili çıkaran MHP’yi desteklemenin ‘mümkün olmayacağını’ parti üst yöneticilerine bildirdiÄŸi belirtiliyor.

VEKÄ°L SAYISI TARTIÅžMASI

AK Parti’de milletvekili sayısını Adana ve Mersin il teÅŸkilatlarının da gündeme getirdiÄŸi iddia ediliyor. Mersin’de 4 milletvekili çıkaran AK Parti teÅŸkilatları, 2 vekil çıkaran MHP konusunda genel merkezlerine ters düÅŸtü. Aynı durum 5 milletvekili çıkaran AK Parti Adana teÅŸkilatının da gündeminde. Genel merkezin ise 3 ilde teÅŸkilatlarını ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.