Sosyal Medya

YPG Menbiç'ten çekildi, Esad bayrak dikti

Reuters haber ajansı terör örgütü YPG'nin Menbiç'ten çekildiğini duyurdu. Son dakika habere göre, Suriye Ordusu, Menbiç'e girip bayrak dikti. Rusya'dan ise, Suriye Ordusu'nun bölgeye girmesine ilişkin "Kürt bölgesinin kontrolü Suriye Ordusu'na geçti. Memnunuz" açıklaması yapıldı.



Suriye'nin Menbiç kentini kontrolü altında tutan terör örgütü YPG'den son dakika açıklaması geldi. YPG, Suriye hükümetini davet ettiklerini açıklamıştı. Son habere göre, Esad güçleri, Menbiç'e girerek bölgeye bayrak dikti.

Suriye ordusu ayrıca Menbiç kentindeki tüm Suriye vatandaÅŸlarının ve diÄŸer kiÅŸilerin güvenliÄŸini garanti edeceÄŸini belirtti.

Hükümet güçlerinin kentin neresine kadar konuÅŸlandığı ise belli deÄŸil. ABD'li güçler kentte bu yılın başında üs kurmuÅŸtu.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Suriye ordusu Menbiç'e girdiÄŸini açıklamasının ardından, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Suriye'de Kürtlerin kontrolü altındaki toprakların Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad'ın kontrolüne geri geçmesinin memnuniyet verici olduÄŸunu belirtti.

Peskov konferans baÄŸlantısı ile yaptığı açıklamada "Bu olumlu bir geliÅŸme" dedi. Rusya Suriye iç savaşında Esad'ın müttefiki konumunda bulunuyor.

Ancak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) iddiaları yalanlayarak Esad güçlerinin Menbiç'e girmediÄŸini söyledi.

MENBÄ°Ç NEDEN ÖNEMLÄ°?

Fırat’ın batısında bulunan Menbiç, Türkiye-ABD-Suriyeli Kürtler geriliminde kilit noktalardan biri. Kent, IŞİD’i aylar süren bir savaşın ardından AÄŸustos 2016’da Menbiç’ten temizleyen, terör örgütü YP'nin çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunuyor.

ABD askerleri kent merkezinde SDG ile ortak devriye gezerken, Türkiye’nin tepkisi üzerine son aylarda bir ‘denge unsuru’ olarak kent kırsalında da TSK ile ortak devriye yapıyor. ABD’nin çekilme kararının ardından Türkiye destekli ÖSO Menbiç’in dışına konuÅŸlanmaya baÅŸladı. ABD askerlerinin ise hâlâ kent merkezinde SDG ile devriyeye devam ettiÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.