Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'den İsrail'in yeni yerleşim planına tepki

İngiltere’nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Burt, İsrail’in Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşimlerini genişletme kararının kabul edilemez olduğunu bildirdi.



Ä°ngiltere'nin Orta DoÄŸu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, yaptığı yazılı açıklamada, "Ä°srail hükümetinin bu hafta Batı Åžeria'daki yerleÅŸimlerini geniÅŸleteceÄŸini duyurması kabul edilemez ve hayal kırıcıdır.” ifadelerini kullandı.

Ä°srail'i yasa dışı yerleÅŸimlere son vermeye davet eden Burt, "Bu tür eylemler uluslararası hukuk çerçevesinde yasa dışıdır ve Ä°srail'in Filistinliler ile gelecekte herhangi bir barış anlaÅŸmasına yönelik kararlılığını sorgulanır hale getirir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in Batı Şeria'da 14 yasa dışı Yahudi yerleşim birimini inşa etmeyi planladığı belirtiliyor.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu önceki aylarda yaptığı açıklamalarda, liderliÄŸini yürüttüÄŸü hükümetinin Filistin topraklarındaki yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimlerine "en fazla destek veren" hükümet olduÄŸunu dile getirmiÅŸti.

Ä°srail'in 1967'de iÅŸgal ettiÄŸi Batı Åžeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleÅŸimci, Batı Åžeria'da iÅŸgal boyunduruÄŸu altında yaÅŸayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te ise 220 bin Yahudi yerleÅŸimcinin kaldığı 18 yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.