Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli aÅŸiretlerden Fransa'ya YPG/PKK tepkisi

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini sürdüreceği açıklayan Fransa'ya tepkiler sürüyor.



Geçen hafta terör örgütü YPG/PKK tehdidine karşı kurulan Suriye Kabileler ve AÅŸiretler Meclisi, ABD'nin Suriye'den çekilmesinden sonra örgüte desteÄŸini sürdüreceÄŸini duyuran Fransa'ya tepki gösterdi. 

Meclis adına AA muhabirine konuÅŸan Acel aÅŸireti lideri Ebu Ali Sicco, "Buradan Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'a sesleniyoruz. Suriye halkı olarak hiçbir zaman yabancı iÅŸgalini kabul etmiyoruz." dedi.

Fransa'nın da güçlerini çekmesi gerektiÄŸini vurgulayan Sicco, "Suriye'de terör örgütlerine destek verilmesini hiçbir ÅŸekilde kabul etmiyoruz. Terör örgütü olan PKK, halkımızı yerinden ederek dağıtmıştır. Örgüt halkımızı katledip Esed rejimi ile aynı safta yer almıştır. Dolayısıyla Suriye'de PKK'yı destekleyen bizim gözümüzde teröristtir." diye konuÅŸtu.

"Suriye'den çıkın ve sarı yeleklilerinizle uÄŸraşın"

Sicco Fransa'ya seslenerek, "Eskiden ülkemizi iÅŸgal ettiniz. Ancak Suriye halkı bugün Fransa'nın kim olduÄŸunu, PKK'ya Afrin'de kimin destek olduÄŸu ve onların kazdığı tünellerin hazırlanmasında kimlerin yardım ettiÄŸini iyi biliyor." diye konuÅŸtu.

Sicco, "Fransa'nın iÅŸgalini kabul etmiyoruz. Fransa ve Rusya gibi ülkelerinin burada ne iÅŸi var?" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Sicco, Macron'a seslenerek, "Suriye'den çıkın ve sarı yeleklilerinizle uÄŸraşın. Gelip burada Suriye halkını da mı öldüreceksin? Sen git önce Fransa'yı düzelt, daha sonra baÅŸka ülkelerin iç iÅŸlerine karış. Sen de bizim için PKK ve DEAÅž gibi teröristsin." ifadelerini kullandı.

ÖSO komutanları da Fransa'ya tepki gösterdi

Fransa'nın Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya destek açıklaması Suriyeli askeri muhaliflerin de tepkisine neden oldu.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altındaki Ulusal ÖzgürleÅŸtirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, Fransa'nın destek açıklamasını "mantık dışı" olarak nitelendirerek, Fırat'ın doÄŸusunu YPG/PKK'lı teröristlerden temizleme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

YPG/PKK'nın ele baÅŸlarının bulundukları çıkmazdan kurtulmak için "eski-yeni iÅŸgalci" Fransa ile görüÅŸtüklerini belirten Mustafa, "Topraklarımızı bölücü YPG ve PKK terör örgütlerinden kurtarmak, kamplarda yaÅŸayan halkımızı yerinden edildiÄŸi topraklarına kavuÅŸturmak ve Suriye'nin bütünlüÄŸünü muhafaza etmek için terör örgütlerine karşı operasyona hazırız." diye konuÅŸtu.

Fransa'nın Avrupa BirliÄŸi (AB) Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nathalie Loiseau, 20 Aralık'ta ülkesinin askeri olarak Suriye'de kalmaya devam edeceÄŸini söylemiÅŸti. Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron da geçen pazar yaptığı açıklamada, "YPG/PKK'ya borçlu olduÄŸumuzu unutmamalıyız." diye konuÅŸmuÅŸtu.

Bunun üzerine ÖSO komutanları tepki göstermiÅŸti. ÖSO bileÅŸenlerinden Åžam Cephesi komutanı Ebu Ahmet Nur, "YPG ve PYD'nin safında yer alıp onlara destek olması, hürriyetleri ve barışı savunan bir ülke olan Fransa'yı zayıflatmaktadır." demiÅŸti. Hamza Tümeni komutanı Seyf Ebu Bekir de "Fırat'ın doÄŸusu, PKK ve DEAÅž'tan kurtarıldığında Macron'un sözlerinin anlamsız olduÄŸunu göreceÄŸiz. Bölgelerimizi PKK ve DEAÅž'tan kurtaracağız." ifadelerini kullanmıştı.

DEAÅž karşıtı uluslararası koalisyon adı altında Suriye'de varlık gösterdiÄŸini bildiren Fransa, Suriye'nin kuzeyinde asker bulundurduÄŸunu resmi olarak kabul etmiyor. Fransa'nın sahadaki asker sayısı sadece 200 civarında. Fransız unsurları Suriye sahasında 9 askeri noktada varlık gösteriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.