Sosyal Medya

Güncel

Piyango ile kararan hayatlar

En büyük şanslılar diye andlandırıldılar ancak çok zor durumlara düştüler.



Yeni yıl şansı şimdiye kadar onlarca kişiyi sevindirdi. Ancak o milyonerler har vurup harman savurunca ve eşlerini boşamaya kalkışınca ibretlik hale geldi!

Talih kuÅŸunun kapılarına konduÄŸu isimler, ÅŸansızlığın da adı oldu. Ä°ÅŸte Takvim gazetesinin tespit ettiÄŸi filmlere taÅŸ çıkartan o hikayelerin kahramanları:

AYHAN YALÇINKAYA: Edirneli Yalçınkaya, 11 yıl önce Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazandı. Ancak para, Yalçınkaya'nın hayatını yerle yeksan etti. Yalçınkaya, "KeÅŸke ikramiye çıkmasaydı" dedi.

MEHMET SARIOÄžLU: Denizli'nin Tırkaz Köyü'nde yaÅŸayan Mehmet SarıoÄŸlu'na 40 yıl önce büyük ikramiye çıktı. Bir anda zengin olan SarıoÄŸlu'nun ilk iÅŸi, kendine ev yaptırmak oldu. Ancak zamanla parası kalmayan SarıoÄŸlu'na, komÅŸuları bakmaya baÅŸladı. YeÅŸil kart sahibi olan SarıoÄŸlu, devletin verdiÄŸi yaÅŸlılık maaşına muhtaç kaldı. Bir süre önce evi yanan ve sokaklarda yaÅŸamaya baÅŸlayan SarıoÄŸlu, donarak hayatını kaybetti.
CEM POSTACI: Adana'da yaÅŸayan Cem Postacı, 1990'ın yılbaşı çekiliÅŸinde 1 milyar 250 milyon lira kazandı. Ancak Postacı'nın sevinci 6 yıl sonra hüzne dönüÅŸtü. 1996'da oÄŸlunu kaybeden Postacı, emlak iÅŸine girdi. Ancak bir süre sonra iflas etti.

OSMAN KAPLAN: Denizli'de marangozluk yapan Osman Kaplan, çeklerini ödeyemediÄŸi için hapse girmiÅŸti. 1999'da özgürlüÄŸüne kavuÅŸan Kaplan, 2 gün sonra Sayısal Loto'dan 340 milyar kazandı. 2 çocuk babası Kaplan'ın ilk iÅŸi eÅŸinden boÅŸanmak oldu. Ardından 20 milyar lira harcayıp bir ÅŸarkıcı ile niÅŸanlandı. Ancak niÅŸanı 6 ay süren ve paraları suyunu çeken Kaplan, boÅŸ ceplerle kaldı.

ORHAN ULUSOY: 1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet etti. Ancak Ulusoy'un huzur içindeki hayatı 3 sene sürebildi. Ä°ÅŸleri ters gittiÄŸi için kızı evi terk etti.

NUSRETÄ°N ÇINAR: Evli ve 3 çocuk babası olan Tokatlı Çınar'a da 1995'te 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak ÅŸirket kurdu. Ä°ÅŸleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar, "Göz olan paradan hayır gelmez" dedi.

ALÄ° ATICI: Çaycı Atıcı'ya 2004'te Sayısal Loto'dan 543 bin TL çıktı. EÅŸini boÅŸayan Atıcı, 14 yaşındaki A.K.'ye imam nikahı kıydı. Ancak aradığı mutluluÄŸu bulamayan A.K. " Bu para beni periÅŸan etti" dedi.

MUSTAFA SAVGAN: "Kaybedenlerin" en ilginci ise Adanalı Mustafa Savgan'dı. 1979'da 10 bin, 1982'de 30 milyon, 1984'te 15 milyon lira olmak üzere 3 kez ikramiye kazanan Savgan ilk olarak eÅŸinden ayrılmaya karar verdi. Ancak eÅŸi buna yanaÅŸmadı. Savgan, "Paralar eÅŸime kalmasın diye harcamaya baÅŸladım. 150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Sonunda paraları tükettim. Evlenirken karıma aldığım 1 kilo altını da sattım, sonra Ä°stanbul'a döndüm" dedi. 1985'ten beri Ä°stanbul'da ayakkabı boyacılığı yapan Savgan'ın hayatı "Kaybedebilme Kabiliyeti" adını taşıyan belgeselde anlatıldı.

DünyaBülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.