Sosyal Medya

Güncel

Fransa'daki gösteriler nedeniyle 43 bin kişi işsiz kaldı

Fransa'da 17 Kasım'da başlayan sarı yeleklilerin gösterilerinin 43 bin kişinin işsiz kalmasına neden olduğu bildirildi.



Fransa Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, sarı yeleklilerin eylemlerinin baÅŸlamasından bu yana ÅŸirketlerin uÄŸradığı zararlar nedeniyle 43 bin kiÅŸi iÅŸsiz kaldı.Ä°ÅŸsiz kalan bu kiÅŸilerin devlete maliyetinin en az 28 milyon avro olduÄŸu belirtildi.

Ekonomi Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Agnes Pannier-Runacher, yaptığı açıklamada, gösterilerinin ticarette yüzde 25 ciro kaybına neden olduÄŸunu vurguladı.

Ulusal AlışveriÅŸ Merkezleri Konseyinden (CNCC) yaklaşık 10 gün önce yapılan yazılı açıklamada, eylemlerin baÅŸlamasından bu yana alışveriÅŸ merkezlerindeki ziyaretçi sayısında önemli düÅŸüÅŸ yaÅŸandığı belirtilmiÅŸti.

Açıklamada, 800 alışveriÅŸ merkezinin olduÄŸu ülkede gösteriler nedeniyle 280 merkezin uÄŸradığı zararın 2 milyar avro olduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Protestoların nedeni

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik ÅŸartların kötüleÅŸmesine tepki olarak 17 Kasım'da baÅŸlayan ancak daha sonra CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüÅŸen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en ÅŸiddetli protestosu haline dönüÅŸtü.

Genellikle ÅŸehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleÅŸenlerden oluÅŸan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik koÅŸulların iyileÅŸtirilmesini talep ediyor.

Sarı yelekliler, bunun yanı sıra hayatlarını yakından ilgilendirecek konuların ve bununla ilgili çıkacak yasaların referandum yoluyla halka sorulmasını istiyor.

Gösterilerde, ÅŸu ana kadar 10 kiÅŸi hayatını kaybederken 4 bin 500'den fazla kiÅŸi gözaltına alındı, binden fazla kiÅŸi yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.