Sosyal Medya

Güncel

Destici'den çarpıcı Müjdat Gezen çıkışı

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Müjdat Gezen'in uzun süredir "ipin ucunu kaçırmış" olduğunu, Metin Akpınar'ın ise özür dilemesi gerektiğini söyledi.



BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında açılan soruÅŸturmaya iliÅŸkin bir soru üzerine Destici, Türkiye'de sanat dünyasının ağırlıklı sol jargona sahip olduÄŸunu, bu kesimin kendi dünyaları içerisinde kalmadıklarını ifade etti.

“Gezen ipin ucunu kaçırmış”

Müjdat Gezen'in uzun süredir zaten "ipin ucunu kaçırmış" halde olduÄŸunu, bu nedenle Gezen hakkında konuÅŸmayı anlamlı bulmadığını vurgulayan Destici, ÅŸöyle konuÅŸtu:

Müjdat Gezen, net bir ÅŸekilde tarafını ortaya koymuÅŸ, bu ülkede din adına, millet adına, gelenek görenek ve inanç adına ne varsa saldırıyor.

“Akpınar özür dilemeli”

Metin Akpınar'ın kullandığı ifadeler ise hukuk nezdinde fikir hürriyeti kapsamında deÄŸerlendirilemez. CumhurbaÅŸkanı'nı beÄŸenmeyebilirsiniz, yanlışlarını dile getirebilirsiniz ama baÅŸka ülkelerden, baÅŸka liderlerden örnekler vererek 'sonu da onlar gibi olacak' demek asılmayla, iÅŸkenceyle, kötü sonlarla tehdit etmek bir sanatçının yapacağı iÅŸ olmamalıdır. Metin Akpınar'ın yapması gereken, Türk halkından ve CumhurbaÅŸkanı'ndan özür dilemektir. Hangi demokratik ülkenin meclisinde ayrılıkçı, bölücü, katil terör örgütünün temsilcisi var. Almanya, Fransa, Ä°spanya, ABD... Hangi ülkede var? Türkiye'de var. Demokrasi ise Türkiye zaten en geniÅŸini yaÅŸatıyor. 'Türkiye'de düÅŸünce hürriyeti yok' demek Türkiye'ye kötülük etmekten baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.