Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: BM'de adalet aramayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuştu.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBÄ°TAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'ne katıldı.

ErdoÄŸan'ın ÅŸu sıralar burada yaptığı konuÅŸmadan öne çıkanlar ÅŸöyle:

 

"Bilim ve teknolojiden mahrum bir kalkınma çabasının menzile varması mümkün deÄŸildir. Ülkemizi geleceÄŸe taşıyacak her trlü birikim milli hazinemizde bulunuyor ama istifade edemiyoruz. Sadece ülke olarak deÄŸil Ä°slam dünyası olarak da ilmi çalışmalarda üretimde sanayide bilimsel araÅŸtırmalarda kültür ve sanatta yeterli baÅŸarıyı yakalayamıyoruz. Ä°slam coÄŸrafyası son dönemde o büyük oyunun malzemezi yapılmıştır.

"BM'DE ADALET ARAMAYIN"

BM Güvenlik Konseyi'ndeki beÅŸ üyenin ülkeler arasındaki dağılımı adil deÄŸil. Her ÅŸey 5 daimi üyenin içerisindeki bir üyeye baÄŸlı. Hani dünyadaki adaleti saÄŸlamak için kurulmuÅŸtu. BM'de ve güvenlik konseyinde adalet diye bir ÅŸey aramayın, yok ölye bir ÅŸey. Yakın çevremizde sorunlarla boÄŸuÅŸan bir coÄŸrafya ile karşılaşıyoruz.

Dışa bağımlılık Ä°slam dünyasının en acı gerçeÄŸidir. ÖÄŸrenilmiÅŸ çaresizlik sendromu ile karşı karşıyayız. Biz bunun deÄŸiÅŸeceÄŸine yürekten inanıyoruz. Türkiye son 16 yıldaki hamleleriyle bağımlılık gömleÄŸini parçalamıştır. Ä°thal eden deÄŸil, kapıya kul olan deÄŸil kendi ayakları üzerinde duran Türkiye var.

"ÜNÄ°VERSÄ°TELERÄ°MÄ°Z TARÄ°HÄ° BÄ°R DEĞİŞİM YAÅžADI"

Darbecilerin, vesayet güçlerinin eÅŸik bekçisi gibi görülen üniversitelerimiz tarihi bir deÄŸiÅŸim yaÅŸadı.

ÖÄŸrencilerin eÄŸitimiyle deÄŸil de sakalıyla baÅŸörtüsüyle uÄŸraÅŸmanın kimseye faydası yok. ÖzgürlüÄŸün olmadığı yerde özgünlük de olmaz. Bu anlayışla üniversitelerin demokratikleÅŸmesinde önemli adımlar attık. Üniversitelerde özgürlük ortamını tesis ettik. Atılan adımlar sayesinde üniversitelerimiz gerçek anlamda bilim ve araÅŸtırma yapacak imkana kavuÅŸtu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.