Sosyal Medya

Güncel

'Her üç Amerikalıdan biri, ABD'yi terk etmek istiyor'

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, her üç Amerikalı'dan biri ABD'yi terk ederek başka bir ülkede yaşamak istiyor.



Ä°ngiltere'deki Kent Üniversitesi ile Amerika'daki Tufts Üniversitesi'nin ortaklaÅŸa yaptığı araÅŸtırma, Amerika'da doÄŸup büyüyenlerin üçte birinin hayatlarının bir döneminde ülkesini terk edip baÅŸka bir ülkede hayat kurmak istediÄŸini ve bunun nedeninin ABD'nin ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarından kaçıştan çok Amerikalıların dünyayı keÅŸfetme arzusundan kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Uluslararası Göçmenlik Ä°nceleme dergisinde yayınlanan araÅŸtırmaya göre, Amerika'da doÄŸup büyüyenlerin yüzde 87.4'ü dünyayı keÅŸfetmek için yurtdışında yaÅŸamak istiyor.

Kent Üniversitesi'nden Amanda Klekowski von Koppenfels, bu kararda araÅŸtırmaya katılanların siyasi görüÅŸ olarak muhafazakar veya liberal olmalarının ülkelerini terk etme fikrinde etkili olmadığını belirtti.

'Ä°DEOLOJÄ°LERÄ°N DOÄžRUDAN ETKÄ°SÄ° YOK'

AraÅŸtırmayı yürüten Koppenfels hazırladığı raporda, "ideolojilerin bu kararda etkili olduÄŸunu düÅŸünsek de en azından doÄŸrudan etkisi olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

DiÄŸer yandan siyasi görüÅŸ doÄŸrudan etkili olmazken kendilerinde 'milli benlik' duygusu olmadığını söyleyenlerin ülkelerinden ayrılmayı daha çok istedikleri ortaya çıktı.

ABD'de doÄŸan ve halen bu ülkede yaÅŸayan 877 vatandaÅŸ ile yapılan araÅŸtırma sonuçlarında, Amerikalıların dünyayı keÅŸfetmek için ülkelerini terk etmek istemeleri ana neden olarak görülürken, diÄŸer nedenler arasında, ABD'nin hayal kırıklığı yaratan kötü durumu, emeklilik için farklı bir ülke tercihi ve yeni iÅŸ olanakları bulmak yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.