Sosyal Medya

Güncel

MHP Lideri Bahçeli’den ‘Esed'le diyalog’ açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile diyalog kurulması taraftarı olmadığını söyledi.



Devlet Bahçeli, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada ekonomi ve dış politikaya dair deÄŸerlendirmelerde bulunan Bahçeli, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın "IŞİD'e karşı tarihi zaferlerden sonra, askerlerimizin eve dönme zamanı geldi" açıklamasına deÄŸindi.

"ABD'nin ortaya koymuÅŸ olduÄŸu ve çok kiÅŸinin beklemediÄŸi anda Suriye'den askerlerini çekeceÄŸine dair görüÅŸü yankı bulmuÅŸtur" diyen Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

Sebeplerinin ne olduÄŸunu tam kestirmek mümkün deÄŸildir. Bunu öÄŸrenebilmenin tek yolu ülkeyi yöneten ÅŸahsiyetlerin kamuoyunu bilgilendirmelerinde fayda vardır. ABD'nin ani kararının arkasında ne yatmaktadır bilmiyorum, ama tahmin edebilecek birikim içerisindeyiz.

Bahçeli ayrıca, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad'la diyalog kurulması taraftarı olmadığını vurguladı. Bahçeli, "Suriye'yi Esad rejiminden kurtarmak, bu politika yerindedir. Partizanca yaklaÅŸmak doÄŸru deÄŸildir" ifadesini kullandı.

'METÄ°N AKPINAR HALK TV'DE BEÅž DAKÄ°KALIK BÄ°R KONUÅžMA YAPMALI, ÖZÜR DÄ°LEMELÄ°'

Devlet Bahçeli daha sonra, Halk TV'de sarf ettiÄŸi sözler nedeniyle iktidarın tepkisini çeken Metin Akpınar'a eleÅŸtiriler yöneltti.

Türk toplum geleneÄŸinde ayaktan asılma geleneÄŸinin yer almadığını ifade eden Bahçeli, "Sana zaten yazık olmuÅŸ Metin Akpınar. 1945'i örnek göstermek eleÅŸtiri deÄŸildir arkadaÅŸlar. Metin Akpınar kendisine yazık etti, demokrasiye yazık etti. Bizim Türk toplumunda ayaktan asılmak yoktur" görüÅŸünü dile getirdi.

"Metin Akpınar'ın Halk TV'ye çıkıp beÅŸ dakikalık bir konuÅŸma yapmasını istiyorum. 'Hata yaptım, bu benim cehaletimdir, gafletimdir. Yanlış örnek verdim, özür dilerim' demesini istiyorum. Çok üzgünüm" diye konuÅŸan Bahçeli, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

Ortam yumuÅŸasın diye söylüyorum, iktidar Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini izlemeli. Türkiye'nin deÄŸerlerini bu kadar kolay harcamamalıyız

Bahçeli'nin açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

Fırat'ın doÄŸusuna operasyon: Türkiye'nin terörle mücadelede çok keskin ve kararlı bir tutumu vardır. Bu Zeytindalı Harekatı ve Fırat Kalkanı olarak ortaya konulmuÅŸ, hayırlı sonuçlar elde edilmiÅŸtir. Türk milleti Fırat'ın doÄŸusuna yönelik harekatı arzulamaktadır. GerçekleÅŸeceÄŸine inanıyoruz. Tam desteÄŸimizi sürdürmekteyiz.

ABD'nin Suriye'den çekilmesi: ABD'nin ortaya koymuÅŸ olduÄŸu ve çok kiÅŸinin beklemediÄŸi anda Suriye'den askerlerini çekeceÄŸine dair görüÅŸü yankı bulmuÅŸtur. Sebeplerinin ne olduÄŸunu tam kestirmek mümkün deÄŸildir. Bunu öÄŸrenebilmenin tek yolu ülkeyi yöneten ÅŸahsiyetlerin kamuoyunu bilgilendirmelerinde fayda vardır. ABD'nin ani kararının arkasında ne yatmaktadır bilmiyorum, ama tahmin edebilecek birikim içerisindeyiz.

EKONOMÄ°DEKÄ° GELÄ°ÅžMELER

Bütçe görüÅŸmeleri geçen hafta tamamlandı. Oylaması yapıldı. MHP yurtdışında görevli 1 milletvekili haricinde 49 oy kullanarak bütçenin kabulü noktasında tasarrufunu ortaya koydu. DeÄŸerli milletvekili arkadaÅŸlarımızın yaptığı deÄŸerlendirmeler, ılımlı ve katkı saÄŸlayıcı üsluplarıyla siyasi iktidarın aldığı ekonomik politikaları destekler niteliÄŸinde olduÄŸu kabul edilmeli. Bu politikalar 2019 yılının 3 ayında kendini gösterecektir.

Ankara-Åžam diyaloÄŸu gerekli mi: Esad rejimiyle herhangi bir ÅŸart altında Türkiye'nin diyalog kurmasından yana deÄŸilim. Türkiye'nin kat etmiÅŸ olduÄŸu terörle mücadeleyi sonunda Esad'ın tercihine teslim etmek Türkiye için en büyük kayıp ve ayıp olur. Türkiye'nin çok yönlü takip ettiÄŸi politikalar sonucunda Esad rejiminin demokrasi içerisinde deÄŸiÅŸime uÄŸrayabilecek yaklaşımlara devam etmek suretiyle, Suriye'yi Esad rejiminden kurtarmak. Bu politika yerindedir. Partizanca yaklaÅŸmak doÄŸru deÄŸildir. Türkiye Cumhuriyeti dün batıdan tavsiyelerle politikasını ÅŸekillendirirken, bugün batı ve doÄŸuyu ÅŸekillendirecek bir diplomasi yürütüyor. Bu olumludur, devamında da yarar vardır. Türkiye etkin inisiyatifi kaybetmemelidir. MHP olarak batıda ve doÄŸuda bu kadar etkin bir konuma gelmiÅŸken, diyalogları baÅŸkalarının eline bırakmamak lazımdır. Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kararlı tutumu devam ederken, ÅŸahsen önerim Ä°stanbul veya Ankara'da küresel güçlerin zirvesini yapmakta fayda vardır. Türkiye kabuÄŸunu yırtmıştır. Dünya 5'ten büyüktür sözü doÄŸru bir sözdür.

'ABD BÄ°R TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEHDÄ°TLERÄ° ÜZERÄ°NE TÜRKÄ°YE'YÄ° OYALIYOR'

Türkiye'nin terörle mücadelesi devam etmektedir. Bunlarından birisi 1978 yılında Lice'de PKK 1. OlaÄŸanüstü Kongresi'yle baÅŸlayan Büyük Kürdistan hevesinin 1984 yılında Eruh baskınıyla dönüÅŸen propagandasında Türkiye'nin terörle mücadelesinde önemli baÅŸarısı vardır. Terörün kökü kazınmalıdır. Kararlılık devam etmelidir. Irak'ta özerk yapılanma söz konusu olmuÅŸtur. Suriye'de bir koridor açılması ve devletçiÄŸin kurulması yolundaki terör faaliyeti ihmal edilmemelidir.

AKAR-ÖZEL TARTIÅžMASI

Bu olay Türkiye'yi çok üzmüÅŸtür. CHP Grup BaÅŸkan Vekili olan ÅŸahsiyet, o çirkin üslubu, aÅŸağılayıcı bakış açısı ne CHP'ye fayda saÄŸlar, ne Türkiye'ye fayda saÄŸlar. En büyük zararı da o ÅŸahıs görür. Ä°tibarı sıfırlanmış ÅŸahıs olarak toplumda kabul görür hale gelmiÅŸtir. Bu söyleyeceÄŸimi nasıl yorumlar orasını bilemiyorum ama, 16 AÄŸustos 2015'te Sayın Hulusi Akar PaÅŸa Genelkurmay BaÅŸkanı olmuÅŸtur. MHP olarak 3 yılda 1 görev deÄŸiÅŸikliÄŸi sebebiyle Genelkurmay BaÅŸkanı olanlara tebrik ziyareti yaparız. Bu geçmiÅŸ dönemlerde bazı Genelkurmay BaÅŸkanlarıyla bunu gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduk. Ancak 2 Ekim 2015'te Hulusi Akar PaÅŸa'yı ziyaret ettim, orada diÄŸer Genelkurmay BaÅŸkanlarında olmayan, yapmadığım bir olayı gerçekleÅŸtirdim. Sayın Hulusi Akar PaÅŸa'ya Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve altın kaplama silah hediye ettim. Önemli bir ÅŸeydir. Neden aklıma geldi, niçin Hulusi Akar PaÅŸa'ya verildi, diÄŸerlerine neden verilmedi? 15 Temmuz'u dikkate aldığınız vakit önemli bir aklımızdan geçen, geleceÄŸi okuma demeyeceÄŸim ama anlamlı hediyeyi vermek ihtiyacı hissettim. Bunu verdiÄŸime çok memnun olduÄŸum kanaatindeyim. Hulusi Akar PaÅŸa Kur'an'a, bayraÄŸa, silaha sahip çıkmıştır. CHP, siyaseten söylüyorum, çeki düzen vermelerinde fayda var. TBMM'de o hırçın, ne dediÄŸini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuÅŸmalar CHP'ye bir ÅŸey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar PaÅŸa olmuÅŸtur. Kutluyorum kendisini.

YEREL SEÇÄ°MDE Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ

Cumhur Ä°ttifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Yenikapı ruhunun devamıdır. Türkiye'yi siyaseten ÅŸekillendirecek bir adımdır. Cumhur Ä°ttifakı 95 yıllık Cumhuriyet evresinin 3'üncü evresi olan CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nin sırrı olmuÅŸtur. 9 Temmuz'da CumhurbaÅŸkanı yemin törenini gerçekleÅŸtirmiÅŸ, yarım saat sonra da CumhurbaÅŸkanlığı hükümetini kurmuÅŸtur. 24 Haziran seçimleri de bugünkü hali vermiÅŸtir. Cumhur Ä°ttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden sonra CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne evrilmesinden sonra karşısına 31 Mart Mahalli Ä°dareler Seçimleri gelmiÅŸtir. Bu seçimi iyi okumak lazımdır. Bu seçimin CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne etkisini ölçmek lazımdır. Karşılıklı bir anlayışla, Cumhur Ä°ttifakı'nın bakış açısıyla Mahalli Ä°dareler seçimlerine yaklaÅŸmakta fayda vardır.

MHP bir formülle gelmiÅŸtir. X+Y=Z olması lazım. X AKP'dir, Y MHP'dir, Z de yüzde 52'dir. Cumhur Ä°ttifakı yüzde 52'nin altına düÅŸmeyecek bir formülü saÄŸlayabilirse yanlışlıklardan Türkiye'yi kurtarmış olur. Cumhur Ä°ttifakı devam etmektedir. SaÄŸlam bir zeminde yürümektedir.

Belediye meclis üyeliklerinde kendi adaylarıyla yarışacaktır. 51 ilin ilçelerinde kendi adaylarıyla yarışa devam edecektir. 30 büyükÅŸehirde ise ÅŸu an için bir prensip anlayışı saÄŸlanmıştır. Ä°lçelerinde çalışmalar devam etmektedir. Birkaç gün içerisinde tamamlanmış olacak. 3-5 belediyeyi aldık-verdik tartışmasıyla ülkenin beka meselesini partinin altına seremeyiz. AKP nasıl bir tablo istiyorsa, öyle devam edebiliriz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.