Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Kaddafi'nin Putin'e mektubu hakkında açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin mektubunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ulaşıp ulaşmadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi.



Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oÄŸlu Seyfülislam Kaddafi'nin Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'e mektup gönderdiÄŸi iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Peskov, mektubun Vladimir Putin'e ulaşıp ulaÅŸmadığı hakkında bilgi sahibi olmadığını ve konunun Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı'na bildirilmesi gerektiÄŸini ifade etti.

Aralık ayı başında Seyfülislam Kaddafi'nin Putin'e özel bir mektup gönderdiÄŸi açıklanmıştı. Seyfülislam Kaddafi'nin mektupta Putin'den siyasi destek istediÄŸi belirtilmiÅŸti.

Seyfülislam Kaddafi'nin, mektubunda Libyalıların, kaderlerini kapsamlı bir uzlaÅŸma yoluyla belirlemek ve yaklaÅŸan seçimleri düzenlemek için herhangi bir ayrımcılık olmaksızın kendi meselelerini ele almasının gereÄŸini vurguladı.

2011 yılında babası Muammer Kaddafi'nin öldürülmesine ve ülkenin parçalanmasına yol açan Nato destekli ayaklanmayı takiben Zintan kasabasında gözaltına alınan Kaddafi, Haziran ayında serbest bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.