Sosyal Medya

Güncel

Müjdat Gezen: Dilimi kesseler, işaret dili öğrenirim gereken eleştiriyi yaparım

Sanatçı Müjdat Gezen, Nevşin Mengü'ye verdiği röportajda 'Korkmuyor musunuz?' sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti.



Geçen gün, 'CumhurbaÅŸkanına hakaret' soruÅŸturması kapsamında polis eÅŸliÄŸinde adliyeye götürülen ve ifade veren sanatçı Müjdat Gezen, DW Türkçe'den NevÅŸin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

Gezen, "Yarın dilimi kesseler, iÅŸaret dili öÄŸrenirim yine gereken eleÅŸtiriyi yaparım" diye konuÅŸtu.

Halk TV‘de yayınlanan "Halk Arenası" programında yaptığı konuÅŸmanın ardından CumhurbaÅŸkanı'na hakaret suçlamasıyla polis tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye götürülen ve adli kontrol ÅŸatıyla serbest bırakılan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, DW Türkçe‘de yayınlanan "NevÅŸin Mengü ile Bire Bir" programında konuÅŸtu.

"KORKMUYOR MUSUNUZ?"

Müjdat Gezen, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile polemiÄŸe girmekten ve onun tarafından hedef alınmaktan korkup korkmadığı sorusuna, "Hiç korkmuyorum. Korkutmak çok tehlikelidir. Ben bunların feriÅŸtahını yaÅŸadım. Kenan Evren zamanında ayağımıza zincir vurdular… 12 Eylül'de, 12 Mart'ta çekmediÄŸimiz kalmadı. Onların korkuları daÄŸları aÅŸmış belli ki. O kadar korkuyorlar ki… Hele Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir'i verirlerse, o korku artık ayyuka çıkacak. Diyor ki CumhurbaÅŸkanı ‘Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakası… Türkiye yıkılsa bunların kılı kıpırdayamaz'. Ben de dedim ki ‘ben sana böyle bir izin vermiyorum'. Yani benim vatanseverliÄŸimi yargılama hakkını sen nasıl kendinde buluyorsun? Herkese ‘haddini bil' diyorsun. Haddini bil… Haddini bil… Bütün dünyaya parmak sallayıp haddini bil… O zaman sen de haddini bileceksin. ‘Haddini bil' sözcüÄŸü suçsa eÄŸer sayın CumhurbaÅŸkanı her gün 200 kere suç iÅŸliyor" diye cevap verdi.

NevÅŸin Mengü'nün "Bunları yaÅŸadıktan sonra keÅŸke bu kadar sert konuÅŸmasaydım dediÄŸiniz oldu mu?" sorusuna Gezen ÅŸu yanıtı verdi:

— Hiçbir sertlik yapmadım (programda) ben onu her akÅŸam oyunumda söylüyorum. Çünkü hakaret eden ErdoÄŸan'ın kendisi. Ben hakaret etmedim ki… En son ‘iÅŸte bunlar imansızdır' demiÅŸ. Benim imanımı Allah yargılayabilir… Sonra bu nasıl bir demokrasi anlayışı? Yasalar önünde herkes eÅŸittir. Bir cumhurbaÅŸkanı düÅŸünün herkesi aÅŸağılayacak, herkese hakaret edecek ama onu hiç kimse eleÅŸtiremeyecek. Böyle bir demokrasi yok, böyle bir dünya yok. Yani dilimi kesseler, iÅŸaret dili öÄŸrenirim yine gereken eleÅŸtiriyi yaparım. Çünkü eleÅŸtirimde ne bir saygısızlık, ne bir terbiyesizlik, ne bir küfür var. Bize ‘ulan' dedi. Ben deÄŸil CumhurbaÅŸkanı, sokaktaki çocuÄŸa da demem onu.

"BÄ°ZÄ°M ARKAMIZDAKÄ° KÄ°TLE 3 KATIDIR"

Müjdat Gezen, "Sayın CumhurbaÅŸkanı ÅŸunu bilmiyor: Zannediyor ki bizim arkamızda kimse yok. Metin Akpınar'ın ve benim filmlerimiz ve oyunlarımızla büyüyen kitle, onun arkasında kitlenin 3 katıdır" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.