Sosyal Medya

Güncel

Rusya yaptırım listesini genişletti

Rusya, Karadeniz'de yaşanan 'gemi' krizi sonrası savaşın eşiğine geldiği Ukrayna'ya yönelik yaptırım listesini genişletti.



Rusya BaÅŸbakanı Dimitriy Medvedev, Ukrayna'ya yönelik yaptırımları geniÅŸleten kararnameyi imzaladı.

Rus hükümetinin basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna'ya yönelik ekonomik kısıtlamalara 200 kiÅŸi ve ÅŸirketi ilave eden kararnamenin, Medvedev'in imzasıyla yürürlüÄŸe girdiÄŸi bildirildi.

Medvedev, kararın gerekçesini açıkladı

Medvedev, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu karar, Rus devletinin vatandaÅŸlarının ve ÅŸirketlerinin haklarını gözetmek için alınmıştır." ifadesini kullandı.

Rusya, 1 Kasım 2018'de yürürlüÄŸe giren kararnameyle, 322 Ukrayna vatandaşına ve 68 Ukraynalı ÅŸirkete yönelik ekonomik kısıtlama uygulamaya baÅŸlamıştı.

Kararnameyle, Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko'nun oÄŸlu Aleksey PoroÅŸenko, Ä°çiÅŸleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna Parlamentosu BaÅŸkanı Andrey Parubiy, eski baÅŸbakanlar Arseniy Yatsenyuk ve Yuliya TimoÅŸenko, PoroÅŸenko’nun basın sekreteri Svyatoslav Tsegolko ve Ukrayna'nın devlet doÄŸal gaz ÅŸirketi Naftogaz BaÅŸkanı Andrey Kobolev gibi isimler yaptırım listesine alınmıştı.

Rusya'nın Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna'nın doÄŸusunda yaÅŸanan kriz nedeniyle Kiev yönetimi, 2014’ten bu yana Moskova’ya yönelik çeÅŸitli ekonomik kısıtlamalar yürürlüÄŸe koydu.

Söz konusu kısıtlamalar arasında, Rusya'dan doÄŸrudan doÄŸal gaz ithalatının durdurulması, Rus bankalarına yönelik yasaklar ve iki ülke arasındaki hava trafiÄŸinin kısıtlanması gibi önlemler yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.