Sosyal Medya

Güncel

Kaddafi'nin oÄŸlu Putin'den destek istedi

Libya'nın eski lideri Kaddafi'nin oğlu Putin'e bir mektup yazarak seçimlerde kendisini desteklemesini istedi



Eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oÄŸlu Seyfülislam Kaddafi Rus makamlarından 2019'da Libya'da yapılması planlanan cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde destek vermelerini istedi.

Seyfülislam Aralık ayında görüÅŸtüÄŸü Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov aracılığıyla Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'e bir mektup gönderdi. Mektupta Rusya'dan siyasi destek istedi. Moskova’nın Libya’daki çeÅŸitli siyasi güçlerle müzakerelerde arabuluculuk yapmasını ve kendisine maddi destek saÄŸlayacağını umuyor.

Libya’da cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin 2019’un baÅŸlarında BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) himayesinde yapılması planlanıyor. 

Rusya sıcak bakıyor

Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin oÄŸlu Seyfülislam Kaddafi ve yandaÅŸlarının ülkedeki politik sürecin bir parçası olması gerektiÄŸini belirtti.

Seyfülislam Kaddafi Kimdir?

Saif el-Ä°slam (Seyfülislam) Kaddafi, 1972 yılında Trablus'ta doÄŸdu. Libya ve Ä°sviçre'de okudu. 2000'lerin başında, ülkedeki liberal reformları savundu. Ä°ngiltere ile ticaret iÅŸbirliÄŸini yeniden saÄŸlamak için müzakerelere katıldı. 2011'de Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra, Libya Geçici Ulusal Konseyine direniÅŸe öncülük etti, ancak kısa bir süre sonra geçici hükümetin destekçileri tarafından yakalandı. 2015 yılında ölüm cezasına çarptırıldı. Bir yıl sonra serbest bırakıldı.

Mart 2018'de cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.