Sosyal Medya

Cem Uzan, Türkiye'ye dönmek için Ankara'yla anlaşma yolu arıyor

Cem Uzan, geçen hafta Fransa'da Türkiye'ye karşı açtığı büyük kısmı ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait 2.1 milyar dolar değerindeki hisselerini geri alma davasını kazandı.



Euronews'ten Beraat GökkuÅŸ ile Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre, Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, "Açıkçası, müvekkilim TMSF ile bu konuda anlaÅŸmak istiyor" dedi.
Paris'te TMSF adına görev yapan Fransız yetkililerin Uzan'ın evine baskın yaparak kasalarını zorla açtığı ve kendisine ait ÇEAÅž ve Kepez Elektrik hisselerine el koyduÄŸunu söyleyen avukat, Fransız yargısının da iki kez bu operasyonların yasadışı olduÄŸuna hükmettiÄŸini belirtti.
 
Fransa'da bu baÄŸlamda Mart 2019'da bir davanın baÅŸlaması beklendiÄŸini belirten Pujos, "Açıkçası, müvekkilim TMSF ile bu konuda anlaÅŸmak istiyor. Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüÅŸmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduÄŸunu ifade etti. Fakat bunun için TMSF'nin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
'BAZI GARANTÄ°LERÄ°N VERÄ°LMESÄ° ÅžARTIYLA'
 

 

Pujos, "Cem Uzan, Türk devleti ile anlaÅŸması ve kendisine bazı garantilerin verilmesi ÅŸartıyla, Türkiye'de zaman geçirmek için geri dönebileceÄŸini söylüyor" dedi.
Uzan'ın Türkiye'ye geri dönmesi durumunda siyasete girip girmeyeceÄŸi sorusu üzerine Pujos, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Müvekkilimin politik faaliyetleri Fransa'ya sığınmasına sebep oldu. Ancak Cem Uzan, Türk devleti ile anlaÅŸtığı taktirde, tabii ki en kısa zamanda kendi ülkesinde yeniden hizmet etmek için hazır olacaktır. Ayrıca kendisi, 10 yıldır kaldığı Fransa'da olduÄŸu gibi, kesin bir dille Türkiye'de de tekrar yatırım yapmaya hazır olduÄŸunu ifade etti."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.