Sosyal Medya

Sudan Devlet Başkanı Beşir'den 'ekonomik reform' vaadi

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ülkede ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan gösterilere ilişkin yaptığı ilk açıklamada halka onurlu bir yaşam sağlayacak ekonomik reformlar yapılacağı vaadinde bulundu.



Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Devlet BaÅŸkanı BeÅŸir, Ulusal Ä°stihbarat ve Güvenlik Servisi (NISS) yetkilileriyle görüÅŸtü. GörüÅŸmede BeÅŸir, hükümetin halk için onurlu bir yaÅŸam saÄŸlamak amacıyla ekonomik reformlar yapmaya devam edeceÄŸini belirtti.

"YILGINLIK YARATAN HABERLERE Ä°TÄ°BAR ETMEYÄ°N"

Halka "söylentilere ve yılgınlık yaratan haberlere itibar etmemeleri" çaÄŸrısında bulunan BeÅŸir, güvenlik güçleri arasındaki koordinasyon çabalarından ise övgüyle söz etti.

NISS'ın halkın güvenliÄŸini korumada gösterdiÄŸi çabaları da öven BeÅŸir, NISS'ın ülkede hizmet akışının saÄŸlanmasında hükümete destek verdiÄŸini ifade etti.

SUDAN'DA BAZI KENTLERDE OLAÄžANÜSTÜ HAL Ä°LAN EDÄ°LDÄ°
"REEL ÖNLEMLER ALINACAK"

Sudan Devlet BaÅŸkanı ayrıca, halkın bankacılık sektörüne yönelik güvenini geri kazandıracak reel önlemler alınacağı sözü verdi.

BeÅŸir'in görüÅŸmede NISS yetkililerinden ülkedeki olaylar, yansımaları ve alınan önlemlere iliÅŸkin bilgi aldığı aktarıldı.

MADALYONUN ÖTEKÄ° YÜZÜ: AFRÄ°KA'DA ABD'NÄ°N ASKERÄ° VARLIÄžI TESADÜF MÜ?
ULUSAL Ä°STÄ°HBARAT VE GÜVENLÄ°K SERVÄ°SÄ°'NDEN BEŞİR'E "DESTEK"

Öte yandan NISS BaÅŸkanı Salah GoÅŸ, "BaÅŸkomutana" (Ömer el-BeÅŸir) desteklerini ifade etti.

GoÅŸ, NISS'ın ülke ve halkın güvenliÄŸini koruma ve ulusal kazanımları muhafaza etme noktasındaki anayasal görevlerini yerine getireceÄŸini dile getirdi.


Ä°nsanların barışçıl ÅŸekilde görüÅŸlerini ifade etmeye hakları olduÄŸunu ve buna saygı duyduklarını söyleyen GoÅŸ, göstericileren "halkın terörize edilmemesi, mülklerine saldırılmaması ve kamu malına zarar verilmemesi" çaÄŸrısında bulundu ve bunun "kırmızı çizgi" olduÄŸunu vurguladı.

Devlet BaÅŸkanı BeÅŸir'in ülkede kötüleÅŸen ekonomik durumun protesto edildiÄŸi ve 14 eyalete yayılan gösterilerin baÅŸlamasının ardından ilk kez konuya iliÅŸkin açıklama yaptığı belirtiliyor.

SUDANLI MUHALÄ°F LÄ°DER MEHDÄ° 10 AY SONRA ÜLKESÄ°NE DÖNDÜ SUDAN'DAKÄ° GÖSTERÄ°LER

Atbara ve Port Sudan gibi kentlerde geçen çarÅŸamba günü baÅŸlayan ve perÅŸembe günü baÅŸkent Hartum'a sıçrayan gösterilerde eylemciler, dolar kurunun aşırı yükselmesi nedeniyle ekmek, yakıt, tüp gibi ürünlerde görülen fiyat artışını ve ekonomik krizi protesto ediyor.

Sudan devlet televizyonu, EÄŸitim Bakanlığının talimatıyla baÅŸkent Hartum'da pazar gününden itibaren tüm okullarda eÄŸitime "süresiz" ara verildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Yetkililer, eylemlerin baÅŸladığı 19 Aralık'tan bu yana yaÅŸanan olaylarda 8 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini belirtirken, muhalif lider Sadık el-Mehdi ise gösterilerde 22 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini açıklamıştı.

Gösteriler nedeniyle Beyaz Nil, Dangola, Gadarif, Kuzey Kordofan ve Atbara kentlerinde olaÄŸanüstü hal ilan edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.