Sosyal Medya

Güncel

Ruslar ABD'nin Suriye'den çekileceğine inanmıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin Suriye'deki birliklerini çekeceğine inanmadığını söyledi.



Rus basınına demeç veren Ryabkov, "ABD'yle iliÅŸkiler üzerine çalışan ve bir süre Washington'da görev yapan bir kiÅŸi olarak, sadece (efsanevi Rus tiyatrocu) Konstantin Stanislavskiy'i alıntılamak istiyorum: Ä°nanmıyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye'deki varlığının Washington'un çıkarları için gerekli olduÄŸunu ve çekilmenin fiilen gerçekleÅŸmesi halinde bunun ABD dış politikasının Rusya'daki imajını güçlendirecek önemli ve ciddi bir adım olacağını kaydeden Ryabkov, "Ancak bu henüz fiziksel olarak gerçekleÅŸmedi. ABD bayraklı son aracın gidiÅŸini herhangi bir kanalda veya Youtube'da gördüÄŸümde bile, bunu inanıp inanmamak üzerine düÅŸüneceÄŸim" dedi.

'ABD'NÄ°N SURÄ°YE POLÄ°TÄ°KASINDA YENÄ° BÄ°R ÅžEY YOK'

Ryabkov'a ABD'nin çekilme kararının Rusya'nın Suriye'de çözüm sürecine yaklaşımını nasıl etkileyeceÄŸi soruldu.

Rusya'nın yaklaşımlarının BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına dayandığını belirterek bir deÄŸiÅŸiklik olmayacağı sinyalini veren Ryabkov, "Zira ABD'nin politikasında bir deÄŸiÅŸiklik görmüyoruz. BaÅŸkan Donald Trump'ın Suriye'den çekilme açıklamasını, ABD'li temsilcilerin diÄŸer açıklamaları gibi sadece bir açıklama olarak görüyoruz ve deÄŸerlendirmeleri eylemlere göre yapacağız" diye konuÅŸtu.

'ABD, START-3'Ü Ä°HLAL ETTÄ°'

DiÄŸer taraftan Ryabkov, ABD'nin 8 Nisan 2010'da dönemin Rusya Devlet BaÅŸkanı Dmitriy Medvedev ve ABD Devlet BaÅŸkanı Barack Obama tarafından imzalanan START-3 anlaÅŸmasını ihlal ettiÄŸini belirtti.

Ryabkov, ABD'nin füze taşıma düzeneklerinin bir kısmını yeniden teçhiz etmek için kullanıldığı prosedürün START-3'ün ihlali anlamına geldiÄŸini söyleyerek, bunun sorunun en kısa sürede ortadan kaldırılması gerektiÄŸinin altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.