Sosyal Medya

Güncel

Sürücüsüz araç rekabetinde yeni bir perde: Devler arasında o şirket izni aldı

Sürücüsüz araç rekabetinde ismi pek bilinmeyen bir girişim olan Zoox, kamuya açık şehir içi yollarda otonom araçlarla taşımacılık yapma izni alarak bu alanda milyarlarca dolar yatırım yapan Uber ve Waymo gibi dev girişimleri geride bıraktı.



Silikon Vadisi'nin de yer aldığı teknoloji üssü ABD'nin California eyaletinde sürücüsüz araç rekabetinde yeni bir perde açıldı.
 
Google'ın çatı ÅŸirketi Alphabet'in sürücüsüz araç kolu Waymo, Uber gibi devlere raÄŸmen Zoox ismindeki küçük bir giriÅŸim eyaletteki kamuya açık yollarda sürücüsüz araçlarla yolcu taşıma izni aldı.



California Kamu Ä°ÅŸletmeleri Komisyonu'nun kararı gereÄŸince Zoox, araçta yedek ÅŸoför bulundurmak kaydıyla sürücüsüz araçlarla yolcu taşımacılığı yapabilecek. Öte yandan, Zoox'un aldığı izin gereÄŸince yolculardan henüz bir ücret alması yasak. Hizmet ücretsiz gerçekleÅŸtirilecek.
 
Zoox, 2020 yılında pilot program baÅŸarıya ulaÅŸtıktan sonra ücretli hizmet aÅŸamasına geçmeyi planlıyor. Öte yandan, Zoox'u Uber ve Waymo baÅŸta olmak üzere sürücüsüz araç testi izni olan 61 giriÅŸimin de izlemesi bekleniyor. Waymo halihazırda  otonom araçlarla yolcu taşımak için baÅŸvurmuÅŸ durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.