Sosyal Medya

Petrol üretimi azaltılıyor: Fiyatlar yükselecek

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, "2019'un başından itibaren OPEC üyesi ülkeler, petrol üretimini yüzde 3, üye olmayan ülkeler yüzde 2 azaltacak" açıklamasını yaptı. Petrol üretiminin azaltılması benzin ve motorin fiyatlarını olumsuz etkilemesine neden olacak.



BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, 2019'un başından itibaren petrol üretimindeki kesintinin Petrol Ä°hraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkeler için yüzde 3, üye olmayan ülkeler için yüzde 2 olacağını söyledi.

BAE Enerji Bakanı Mezrui, Kuveyt'in ev sahipliÄŸinde düzenlenen Petrol Ä°hraç Eden Arap Ülkeleri Örgütü (OAPEC) 101'inci Bakanlar Konseyi Konferansı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında, petrol endüstrisini canlandırmak ve piyasanın istikrara kavuÅŸması için üretimin azaltılması konusunda bazı tavizler verdiklerini belirtti.

"2019'un başından itibaren OPEC üyesi ülkeler, petrol üretimini yüzde 3, üye olmayan ülkeler yüzde 2 azaltacak." diyen Mezrui, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin gelecek ocak ayının başından itibaren günlük petrol üretiminin 1,2 milyon varil düzeyinde azaltılmasının, piyasalarda dengeyi saÄŸlayacağını, bunun da 2019'un ilk aylarında olmasını tahmin ettiÄŸini dile getirdi.

Mezrui, petrol üretiminin azaltılması konusunda aralık ayı baÅŸlarında imzalanan ve 2019'da yürürlüÄŸe girecek anlaÅŸmanın uzatılmasının sorun olmayacağını savunarak, üreticilerin pazarın taleplerine karşılık vereceÄŸini kaydetti.

"PETROL PÄ°YASASI Ä°ÇÄ°N ZOR BÄ°R DÖNEM"

Katar Enerji Bakanı Saad Åžeride el-Kabi de dünya genelinde ham petrol piyasası ve fiyatlar için zor bir dönem olduÄŸunu söyledi.

Kabi, Suudi Arabistan'ın da arasında bulunduÄŸu bazı ülkelerin, gerekçesi olmadan bu yıl piyasaya fazla miktarda petrol sürdüÄŸünü ifade ederek, bu konunun ele alınması gerektiÄŸini kaydetti.

OPEC ve OPEC dışı ülkeler, 2017 başında günlük petrol üretiminin 1,8 milyon varil, geçen temmuz ayında ise Aralık'a kadar 1,2 milyon varil düzeyine çekilmesine karar vermiÅŸti.

Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da aralık ayının baÅŸlarında yapılan 5'inci OPEC ve OPEC dışı ülkeler toplantısında petrol üretiminin günlük 1,2 milyon varil düzeyine çekilmesi konusunda anlaÅŸmaya varılmıştı. Rusya da anlaÅŸma kapsamında üretimini günlük 228 bin varile düÅŸüreceÄŸini taahhüt etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.