Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan ABD Savunma Bakanlığına yeni atama

ABD Başkanı Trump, görevinden ayrılacağı açıklanan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in yerine Savunma Bakan yardımcısı Patrick Shanahan'ı vekaleten atayacağını duyurdu.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, görevinden ayrılacağı açıklanan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in yerine Savunma Bakan yardımcısı Patrick Shanahan'ı vekaleten atayacağını duyurdu.

Atamaya iliÅŸkin sosyal medya hesabından açıklama yapan BaÅŸkan Trump, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Çok yetenekli Savunma Bakan Yardımcısı Patrick Shanahan'ın duyurusunu yapmaktan mutluluk duyuyorum. (Shanahan) 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Savunma Bakan VekilliÄŸi unvanını alacak. Savunma Bakanı Yardımcılığı ve Boeing'te (Amerikan havacılık ve uzay ÅŸirketi) görev yapan Patrick, uzun bir baÅŸarı listesine sahip. Harika olacak!"

Uzun süredir görevden ayrılacağı iddia edilen Savunma Bakanı Jim Mattis, Trump'ın Suriye'den ayrılma kararının ardından istifa etmiÅŸti.

Trump, Twitter'da Mattis'in istifasına iliÅŸkin, "BaÅŸkan (Barack) Obama, Jim Mattis'i utanç verici ÅŸekilde kovduÄŸunda ona ikinci bir ÅŸans verdim. Bazıları yapmamamı söylemiÅŸti ama yapmam gerektiÄŸine inanmıştım. Ä°lginç bir iliÅŸki ama (ona) hiç sahip olmadığı kaynakları da verdim. Müttefikler önemlidir ama Amerika'yı suistimal edince deÄŸil." deÄŸerlendirmesini yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.