Sosyal Medya

Güncel

Sakarya Valiliği açıkladı: Kürtçe konuştuğu için mi öldürüldü ?

Sakarya Valiliği, 16 Aralık'ta Hendek ilçesinde bir kişinin öldürülmesi, bir kişinin yaralanması olayına ilişkin bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında, cinayetin sebebinin etnik bir nedenden kaynaklandığı gibi algı oluşturulmaya çalışılmasının gerçekle ilgisi olmadığını bildirdi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 16 Aralık'ta Hendek'te bir kiÅŸinin öldürülmesi, bir kiÅŸinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı olayı gerçekleÅŸtiÄŸi hatırlatıldı.
 
Bazı basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, olayın sebebinin çarpıtılarak etnik bir nedenden kaynaklandığı gibi algı oluÅŸturulmaya çalışılmasının gerçekle ilgisi olmadığı vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
 
"Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuÅŸması üzerine ikaz edildiÄŸi için çıkan tartışmaya baÄŸlı olarak bu müessif hadisenin yaÅŸandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Cinayet faili, olaydan sonra güvenlik görevlilerimizin ısrarlı takibi sonucunda Bursa'da yakalanarak tutuklanmıştır. Sosyal medyada yer aldığı ÅŸekilde tahkikatın hiçbir aÅŸamasında belirtilen türden bir ifade mevcut deÄŸildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaÅŸtırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz."
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Sakarya'nın Hendek ilçesi Yenimahalle Mahallesi BeÅŸtepeler Caddesi'ndeki kıraathanenin önünde 16 Aralık'ta H.U. (51) ile Kadir Sakçı ve oÄŸlu Burhan Sakçı arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine H.U, baba ve oÄŸluna tabancayla ateÅŸ ederek yaralamış, Kadir Sakçı, kaldırıldığı Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere raÄŸmen kurtarılamamıştı.
 
Kaçtıktan sonra Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yakalanarak Hendek Adliyesi'ne getirilen H.U'nun eÅŸi, kızı ve oÄŸlu savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 3 ÅŸüpheli nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi'ne sevk edilmiÅŸti. H.U, hakimlikçe tutuklanırken, diÄŸer oÄŸlu ve arkadaşı ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ÅŸartıyla salıverilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.