Sosyal Medya

Güncel

Muhammed Emin Yıldırım Hoca: Müslüman, hayatını Kur’an’a göre belirler

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, hafta sonu uzayan piyango kuyrukları ile ilgili olarak "Müslüman, hayatını Kur’an’a göre belirler" dedi.



Kur’an ve hadislerde haram olduÄŸu kesin bir dille belirtilen kumarın, devlet eliyle oynatılanı Milli Piyango hakkında ÅŸikâyetler gelmeye devam ediyor. Helal kazanç ve toplumsal ahlakı hedef alan kumar, vatandaşı devlet eliyle harama sürüklüyor. Kumar belasıyla dinimizde ve kültürümüzde yer alan ‘alın teri’ ve ‘helal rızık’ gibi kavramlar hedef alınırken, kolay para kazanma ve ÅŸans oyunları kavramları halk arasında yaygınlaÅŸtırılıyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, devlet eliyle kumar oynatılmasına bir son verilmesi çaÄŸrısında bulundu.
 
Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, Ä°slam dininin kaidelerini hatırlatarak, “Bizler Müslümanlar olarak hayatımızın bütün esaslarını Kur’an ve sünnete göre, onların söylediÄŸi sınırlara göre yaÅŸamalıyız. Aziz kitabımız Kur’an da bize kumarın haram olduÄŸunu, ÅŸeytan iÅŸi bir pislik olduÄŸunu ve bunun haram olduÄŸunu söyler. Peygamber Efendimiz ise nelerin kumar olduÄŸunu gayet net bir biçimde bildirmiÅŸtir. Acı olan taraf da bunların çok iyi bilinmesine raÄŸmen yıllardır devlet eliyle oynatılan Milli Piyango’nun insanlara bir kurtuluÅŸ yolu, bir çıkış yolu gibi takdim edilmesidir. Devlet eliyle oynatıldığı için insanların çoÄŸunluÄŸu Milli Piyango’yu meÅŸru bir ÅŸey gibi görüyor. Böyle olunca da insanların tevekkül anlayışı zedeleniyor, insanların imani hassasiyetleri zarar görüyor, helal-harama karşı hassasiyetlerde ciddi problemler çıkıyor” ifadelerini kullandı.
 
“HELAL KAZANCIN ORTADAN KALKMASINA SEBEP OLUR”
 
Ä°slam’da alın terinin asıl olduÄŸunu söyleyen Yıldırım, “Peygamber Efendimiz ‘Kimse kendi anlının terinden daha helal, daha temiz bir kazanç yemez’ diyor. Kumar denilen ÅŸey, helal kazancın ortadan kalkmasına sebep olur. Ä°nsanlar az zahmetle, çok bir çaba göstermeden baÅŸkalarının sırtından geçinme ve rant saÄŸlamak için adımlar atarlar. Zaten kumar denilen illet de bunun gibidir. Biz sosyal medyadan, televizyondan ve gazeteden kumar yüzünden meydana gelen olayları görüyoruz. Kumar borcu yüzünden kendi çocuÄŸunun canına kast eden insanlar bile var. Bir yandan böyle olayları görürken bir yandan da devlet eliyle kumarın devam ettirildiÄŸini görüyoruz. Bu ahlak zafiyetinin derinleÅŸmesine sebep oluyor” diye konuÅŸtu.
 
“HARAMIN DEVLET ELÄ°YLE YAPILMASI ONA MEÅžRUÄ°YET KAZANDIRMAZ”
 
Yıldırım, “Yılbaşı gecesi binlerce insan aldıkları biletlerle televizyonun karşısında dakikalarını saatlerini geçirirken yaÅŸadıkları o ruh hali aslında bu tevekkül anlayışını nasıl zedelediklerinin bir göstergesidir. Dolayısıyla bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir, toplum bu konuda daha duyarlı bir hale getirilmelidir. En azından devlet kendi eliyle kumarın toplumda meÅŸruiyet kazanması konusundan bir an önce elini çekmelidir. Bir haramın devlet eliyle yapılması ona meÅŸruiyet kazandırmaz” diyerek, bütün vatandaÅŸları kumar haramına karşı uyardı.

MilliGazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.