Sosyal Medya

Güncel

İsrail'de sarı yelekliler Netanyahu'ya tepkili

İsrail'de, bir grup "sarı yelekli" gıda sektörü başta olmak üzere ülkedeki hayat pahalılığına eylemlerle tepki gösterdi.



Ä°srail'in baÅŸkenti Tel Aviv'de toplanan yaklaşık 300 "sarı yelekli" protestocu, hayat pahalılığı nedeniyle hükümeti hedef alan sloganlar attı. 

Protestocular, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun resminin yer aldığı "Suç BaÅŸbakanı" yazılı pankartlar açarken, Netanyahu'yu istifaya çağırdı.  

Farklı yaÅŸ gruplarından eylemciler, sık sık "Bibi (Netanyahu) eve git" sloganı atarak Ä°srail'deki hayat pahalılığına tepki gösterdi.

Gösteriye katılan 52 yaşındaki bir çocuk annesi Nathalie Slama, 30 yıl önce Fransa'dan ailesini geride bırakarak Ä°srail'e geldiÄŸini belirterek ülkedeki pahalılıktan dolayı birçok ürünü alamadıklarını ve yaÅŸam standardından fedakarlık yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ÖÄŸretmenlik yaptığını aktaran Slama, hayat pahalılığı nedeniyle 12 yaşındaki kızının Fransa'ya dönmeyi düÅŸündüÄŸünü belirtti. Slama, "Bu ülkede 30 yıl yaÅŸadıktan sonra kızımın Fransa'ya dönüp orada yaÅŸadığını görmek istemiyorum. Bu benim için kesinlikle kabul edilemez." dedi.  

BaÅŸbakan Netanyahu'nun hayat pahalılığının önüne geçmek için hiçbir ÅŸey yapmadığını ifade eden Slama, hükümetin kendilerine çok az çocuk yardımı yaptığını dile getirdi.

HALK PAHALILIKTAN BIKTI

Halkın hayat pahalılığından bıktığını ve ülkede tekelin hakim olduÄŸunu savunan Slama, "Bugünkü protesto bir baÅŸlangıç. YavaÅŸ yavaÅŸ bu protestolara katılanların sayısının artacağını düÅŸünüyorum." diye konuÅŸtu.   

Sarı yelekliler, geçen hafta da Tel Aviv'de hayat pahalılığını protesto etmiÅŸti.

Ä°srail, dünyada hayat pahalılığının en yüksek olduÄŸu ülkelerin arasında gösteriliyor. 

Bu yıl yapılan bir araÅŸtırmaya göre, Tel Aviv birçok Avrupa baÅŸkentini geride bırakarak dünyanın en pahalı ÅŸehirleri arasında 9. sırada yer aldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.