Sosyal Medya

Güncel

Beyaz Saray'dan tepki çeken imza kampanyası

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından Beyaz Ev'in internet sitesinde tepki çeken bir çağrı yapıldı.



ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrası Beyaz Ev'in internet sitesinde 'Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin' baÅŸlıklı bir imza kampanyası baÅŸlatıldı. Kampanya metninde 'BaÅŸkan Donald Trump'ı ve Kongre'yi Rojava'yı savunmak için çok geç olmadan harekete geçmeye çağırırız' denildi.

19 Aralık'ta baÅŸlatılan ve terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) koruma çaÄŸrısı yapılan 'Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin' baÅŸlıklı kampanyaya ÅŸu ana dek 2 bin 609 kiÅŸi imza verdi. Ä°mzacılar, 100,000 imza toplanmasını hedefliyor.

Aydınlık'ın haberine göre kampanya metninde ÅŸu iddialar yer alıyor:

"Trump yönetimi, Türkiye'nin Afrin'deki savaÅŸ suçlarının da tescillendiÄŸi bir dönemde, ABD birliklerini Suriye'den çekmeyi planlıyor. Türkiye CumhurbaÅŸkanı R.T. ErdoÄŸan, kısa süre önce yaptığı bir konuÅŸmada, bölgeyi istila etmek için yakın zamanda bir saldırı düzenleyeceklerini belirtti. SeçilmiÅŸ temsilcilerimizden, Türkiye'nin Fırat'ın doÄŸusundaki Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi) saldırması durumunda doÄŸacak kötü sonuçları engellemelerini istiyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.