Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin çekilme kararına İran yorumu: Zaten varlığı zarardı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD askeri varlığının bölgedeki istikrarsızlığın ve güvensizliğin asli unsuru olduğunu savundu



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin bölgedeki askeri varlığının başından itibaren yanlış bir adım olduÄŸunu, istikrarsızlığın ve güvensizliÄŸin asli unsuru olarak görüldüÄŸünü ifade etti.

Kasımi, DışiÅŸleri Bakanlığı sitesinde yer alan açıklamasında, ABD’nin askerlerini Suriye’den geri çekme kararıyla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

ABD askerlerinin bölgeye geliÅŸinin ve orada bulunmasının başından itibaren "yanlış, mantığa aykırı, gerginlik ve kriz nedeni" olduÄŸunu öne süren Kasımi, "ABD askerleri, bölgedeki istikrarsızlık ve güvensizlik ortamının asli unsuru olarak görülüyor." görüÅŸlerine yer verdi.

Kasımi, son 10 yıldır bölgede yaÅŸanan geliÅŸmelerin dikkate alınması durumunda yabancı unsurların "muhtelif bahanelerle" bu önemli ve hassas bölgedeki mevcudiyetinin gerginlik, güvensizlik ve ihtilafların derinleÅŸtirilmesinden baÅŸka bir sonuç doÄŸurmadığını savundu. 

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 19 Aralık'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "BaÅŸkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAÅž'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da aynı gün yaptığı açıklamada, "DEAÅž ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye baÅŸladık." bilgisini vermiÅŸti. Daha sonra benzer bir açıklama da Pentagon'dan gelmiÅŸti.

Amerikan medyasının DışiÅŸleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise DışiÅŸleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 19 Aralık'tan itibaren 24 saat içinde çekeceÄŸi, ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.