Sosyal Medya

Güncel

'Bu karar İsrail'in suratına atılmış bir şamar'

Siyonist işgal rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına sert tepki gösterdi. Netanyahu'nun, ABD askerlerini Suriye'den çekme kararı vermeden önce Trump'ı bu fikirden vazgeçirmek için çaba sarf ettiği belirtildi - Haberde "Rusya, İran ve Hizbullah için zafer" olarak değerlendirilen karar, "İsrail'in suratına atılmış bir şamar" olarak nitelendirildi.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kararını kamuoyuyla paylaÅŸmadan önce ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ı Suriye'den çekilmekten vazgeçirmeye çalıştığı bildirildi.

Ä°srail'in Kanal 10 televizyonunda yer alan haberde, Netanyahu'nun, ABD askerlerini Suriye'den çekme kararı vermeden önce Trump'ı bu fikirden vazgeçirmek için çaba sarf ettiÄŸi belirtildi.

Bu karar İsrail'in suratına atılmış şamar

ABD'nin Suriye'den çekilme kararından dolayı Tel Aviv yönetiminin büyük bir hayal kırıklığı yaÅŸadığı, bu adımın, Rusya, Ä°ran ve Hizbullah için "zafer" olduÄŸu ifade edilen haberde, Trump'ın kararı, "Ä°srail'in suratına atılmış bir ÅŸamar" olarak nitelendirildi.

Haberde ayrıca ABD'nin bu ülkedeki varlığının, Ä°srail'in Rusya'yı Ä°ran'ın Suriye'ye yerleÅŸmesini önlemeye ikna etmek için kullanabileceÄŸi tek pazarlık kozu olduÄŸu ifade edildi.

-"Trump, İsrail'i Rus askeri kamyonunun altına attı"

Öte yandan ismi açıklanmayan üst düzey bir Ä°srailli yetkilinin, ABD BaÅŸkanı'nın Suriye'den çekilme kararını sert bir ÅŸekilde eleÅŸtirerek, "Trump bizi (Ä°srail) Suriye ve Hizbullah'a silah taşıyan Rus askeri kamyonun tekerleklerinin altına attı." dediÄŸi kaydedildi. 

Kanalın haberinde yine bir Ä°srailli isimsiz yetkiliye dayandırılan bilgiye göre, dün görevinden istifa ettiÄŸini açıklayan ABD'nin Savunma Bakanı James Mattis, gelecek hafta Ä°srail'e yapmayı planladığı ziyareti iptal etti.

Ä°ptal edilen ziyaretinin ana gündem maddelerini Ä°ran ve Suriye konularının oluÅŸturduÄŸu kaydedildi.  

BaÅŸbakan Netanyahu, çarÅŸamba günü ABD'nin Suriye'den çekileceÄŸi haberlerinin basına yansımasından kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada hem BaÅŸkan Trump hem de ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'yla karar öncesi telefonla görüÅŸtüÄŸünü ve Washington yönetiminin kendisini çekilme kararına iliÅŸkin bilgilendirdiÄŸini söylemiÅŸti. 

Açıklamasında Netanyahu, çekilmenin ABD'nin kendi kararı olduÄŸunu vurgulayarak, "Çekilme takviminin nasıl uygulanacağı ve bize etkilerinin neler olabileceÄŸi üzerinde çalışmalar yürüteceÄŸiz. Ä°srail'in güvenliÄŸinin devamı ve bölgede güvenliÄŸimizin saÄŸlanması için gerekli adımları atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu ile Trump, perÅŸembe günü yaptıkları telefon görüÅŸmesinde, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme kararını görüÅŸmüÅŸ, iki liderin Ä°ran'a karşı Ä°srail ile ABD arasındaki iÅŸ birliÄŸinin artırılmasına yönelik fikir alışveriÅŸinde bulunduÄŸu aktarılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.