Sosyal Medya

Güncel

Ankara adayı Mehmet Özhaseki'den flaş açıklamalar

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki Habertürk Tv ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.



Özhaseki'nin açıklamalarının satırbaÅŸları...

"FETÖ'CÜLÜK KONUSUNDA EN FAZLA ARINMIÅž PARTÄ° BÄ°ZÄ°Z"
''FETÖ'cülük konusunda kendisini murakabe edip arınma içine giren tek parti biziz. Sayın CumhurbaÅŸkanımız 17-25 Aralık sürecinde 'Bunlara hak veren arkadaÅŸlarımız varsa gitsin' dendi. Hani 'merhaba' demiÅŸ, bir yerde çay içmiÅŸ, el sıkışmış, fotoÄŸraf çekilmiÅŸ,bunlar bir ÅŸey deÄŸil. Ancak onların bankasına para yatırmak, destek manasında. Özellikle 15 Temmuz'da devam eden varsa, onlar zaten bizden uzaklaÅŸtı. Bizim birinci ÅŸartımız FETÖ'cü olmamaktır..."

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK
"EÄŸer ittifak olmasaydı 922 ilçede bizim adayımız belliydi. MHP'nin de belliydi. Åžimdi bir saygı çerçevesinde beklememiz gerekiyor. Yarın deÄŸil önümüzdeki hafta inÅŸallah. Böyle ümit ediyoruz. Sonuna geldik."

ADAY OLACAÄžINI NASIL ÖÄžRENDÄ°?
"2,5-3 ay önceydi. Çinli bir heyet vardı. Sayın CumhurbaÅŸkanımızla buluÅŸturdum. Onlar beklerken sayın CumhurbaÅŸkanımız özel görüÅŸmek istedi benimle. "Buyurun sayın CumhurbaÅŸkanım" dedim. "ArkadaÅŸlarla istiÅŸare ettim, seni Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi adaylığına koymak istiyorum" dedi. 'Emir, mi ÅŸaka mı yapıyorsunuz?' dedim. 'Emir' dedi. Hiç aklımdan geçmiyordu. 1 aya kadar eÅŸime bile söylemedim. Kimseye açıklamadım."

"ANKARA'YI SOKAK SOKAK BÄ°LÄ°RÄ°M"
"Kendisi Ä°stanbul büyükÅŸehir adaylığında Kağıthane'ye Kağıttepe demiÅŸti. Daha önce Ankara'da Vedat Dalokay belediye baÅŸkanıydı. Kendisi nereliydi? Elazığ idi.Ne kadar ayıp bir ÅŸey mikro milliyetçilik yapmak. 17 yaşında Ankara'ya geldim. 3-5 sene kaldım. Kızım Ankara Üniversitesi ezcacılığı kazandı. Ben de 1-2 haftada bir Ankara'ya geliyordum. 3 dönem Ankara'da milletvekiliyim. Bütün bunlara karşı 'Ankara'yı bilemez' diyorsa hakikaten çok ayıp. GençliÄŸimde Kızılay sorumlusuydum. Sokak sokak her tarafı bilirim. Sincan'a yapılacak yolun geniÅŸletilme çalışmasının içinde bulunan birisiyim."

 

"SAYIN MELÄ°H GÖKÇEK'LE Ä°LK GÖRÜÅžMEMÄ°ZDE KONUÅžACAÄžIZ BUNU"
"Sayın Melih Gökçek'le 25 yıla dayanan bir arkadaÅŸlığımız var. CHP'nin yandaÅŸ gazetesi mal bulmuÅŸ maÄŸribi gibi saldırdılar bu iÅŸe. (Tweetleri neden sildi?) Onu konuÅŸmadık. Ä°lk görüÅŸmemizde konuÅŸacağız."

PROJELER İNŞAAT DEĞİL İNSAN ODAKLI OLACAK
"Her yiÄŸidin yoÄŸurt yiyiÅŸ tarzı var. Polemiklerden uzak durup, hizmete yöneldim. Bu süreçte siyasiler bana sataÅŸtılarsa sadece cevap hakkımı kullandım. Ä°ÅŸimi yaptım. Bu benim tarzım. Åžehri beraber yönetmeyi çok seviyorum. Kendi ÅŸehrimde ne kadar sivil toplum örgütü varsa onlara danışarak yaptım. Åžoförler hakkında karar vereceksem onlarla konuÅŸup, ikna etmiÅŸimdir. Ortak kültürle, biz kültürüyle yönetmeyi seviyorum. Projelerim asla inÅŸaat odaklı olmayacak."

 

TWEET ATMAYI SEVMÄ°YORUM
"Hayır hiç sevmiyorum. Atmayacağım. Orada baÅŸka bir alem var. Oraya daldığınız zaman kendinizi kaybediyorsunuz, orada uzak durmakta fayda var."

"ÜLKÜCÜ CAMÄ°AYI ÇOK Ä°YÄ° TANIRDIM"
"Lise yıllarından baÅŸlayan bir memleket sevdamız var. Hocalarımızı sevdik, vatan aÅŸkını sevdik. Onların bize verdiÄŸi kitapları okuduk. Ankara'ya 17 yaşında geldim. Gece Ankara'da indim, taksiye bindim. Stadın karşısında eski bir yere götürdü beni. Ankara sevdamız orada baÅŸladı bizim. Hacettepe Üniversitesi'ne girdim. Okulda daha çok Kürtçü akımlar o zaman ismi DDKD idiydi. Rusya'nın inisiyatifinde, Çin'in güdümünde gruplar vardı. Okula gittiÄŸim ilk gün onlarla mücadele baÅŸladı. Onlar bizi okula almak istemiyorlardı. Biz de okumak istiyorduk. O kavgalar içerisinde epey ceza aldım."

 

BÄ°Z ''DEVLET ABÄ°'' DERDÄ°K
"Ben Ülkü Ocakları'nda olduÄŸum için daha çok ülkücü camiayı tanıyorum. Rahmetli TürkeÅŸ, bize iki haftada bir seminer verirdi. Tarihte Ermeni meselesi mesela. Tek tek not tutardım. Partide kim var hepsini bilirdim. Ünivesitede Devlet Bey vardı, biz de 'Devlet Abi' derdik. Bir dönem Kızılay sorumluluÄŸum var." yanıtını verdi.

HDP Ä°LE GÄ°ZLÄ° Ä°TTÄ°FAK YAPIYORLAR
''CHP, HDP'yle ittifak yapmak istiyor. Gizli sürdürüyorlar. Çünkü tabana anlatamazlar bunu. Böyle bir lanet örgütü kınamayan, yukarıdan emir alan bir yapıyla görüÅŸmek gerçekten CHP için ayıptır. Duyuyoruz ki, istanbul'da ÅŸuraları oraya verelim. Bu resmen PKK'ya Ä°stanbul için kapı açmaktır. Bizbunların karşısında teyakkuzdayız. Kandil ÅŸu anda milletvekilli listesine, muhtarlar listesine, sivcil toplum örgütlerinin başına kim gelecek karar veriyor. Bu durumda orada kayyum atanmayacak da ne yapacak? Ä°ltisaklı olmayana bir ÅŸey söylemiyoruz. Zaten HDP'den seçilip de belediye baÅŸkanlığını sürdüren var. Hizmet alanında veyahutta personel giderlerinde bütçesine baktığınızda HDP'nin belediyelerini çok net tespit edebiliyorsunuz. Orada devletin gönderdiÄŸinin paranın neredeyse tamamı daÄŸdan gelen listelere göre tanzim ediyorlar. Onlar devletten aldığı parayı daÄŸa gönderiyorlar."

BÄ°NALÄ° YILDIRIM'IN ADAYLIÄžI
"Sanıyorum ki yılbaşına yakın açıklayacak. Bu iÅŸler kolay iÅŸler deÄŸil. Farklı düÅŸüncelerin tartışılmasıyla doÄŸru bulunuyor. Siz zannediyor musunuz ki 20 kiÅŸi oturuyor hemen karar veriliyor. ArkadaÅŸlarımız tek tek fikrini söylüyor, konuÅŸuluyor. Bazen bakıyoruz çok tertemiz birisi ama bu iÅŸi yapamaz diyoruz. Ä°ttifak adayları netleÅŸince yeni yılda sanırım ki adaylığını açıklayacak."

 

ANKARA'YA 55 BİN KİŞİLİK STAT
"Bir proje açıklayalım burada. Bu benim ilk programım. Ankara'da buranın ticaret, sanayi ÅŸehrinin olmasının yanı sıra öÄŸrenci, saÄŸlık kenti burası. BaÅŸkente yakışır baÅŸÅŸehir olması lazım. Ankara'da 55 bin kiÅŸilik stad projemiz var."

ANKARA'DA SIFIR ATIKLI BÄ°R DÖNEM
"Bakanlığım döneminde arkadaÅŸlarla çalıştığımız projemiz vardı bizim: Sıfır atık projesi. Çöp kamyonların ortadan kaktığı bir ortam.Bu gerçekleÅŸebilir miydi, hayal gibiydi. O atıklardan gübre olduÄŸu, sadece atıkların ayrıştığı bir ortamı gerçekleÅŸtirdik. Emine Hanım ciddi ilgilendi. Ankara'nın tamamını sene sonuna kadar alıyoruz. Bir ton kağıdı elde edebilmek için tam 17 aÄŸaç kesiyoruz. Åžu anda baÅŸlattığım projeyle Belgrat Ormanlarının yarısından fazlasını kesmemiz gerekirdi, kesmiyoruz. Ä°nÅŸallah evlerde baÅŸlayacağız. Onlardan çıkan gübreyi çiftçilerimize de dağıtıcağız. DiÄŸer projeler yılbaşında açıklanacak. Ä°nÅŸaat ağırlıklı deÄŸil insana dokunan projeler."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.