Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli aşiretler PKK'ya karşı tek çatı altında birleşti

Suriyeli aşiretler ve kabileler, tek çatı altında birleşme kararı aldı ve terör örgütü YPG/PKK'ya karşı birlik mesajları verdi.



Suriyeli aÅŸiretler ve kabileler, Azez'de bir araya gelerek tek çatı altında birleÅŸme kararı aldı ve terör örgütü YPG/PKK'ya karşı birlik mesajları verdi.

Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Azez, tarihi bir kongreye ev sahipliği yaptı.

Suriye'nin Arap, Türkmen, Kürt ve Süryani aÅŸiretlerinden temsilciler, Türkiye'nin desteÄŸiyle “Suriye Kabileler ve AÅŸiretler Meclisi” çatısı altında ilk kongresini düzenleyerek baÅŸkanlarını seçti.

Kongreye, Suriyeli 150 aşiretten 400 kişilik genel kurucu heyetin de yer aldığı yaklaşık bin kişi katıldı.

Söz alan katılımcılar, birlik ve beraberlik, terör örgütü YPG/PKK'ya karşı ortak mücadele, Suriye'nin geleceÄŸi ve Türkiye'nin Fırat'ın doÄŸusundaki terör hedeflerine yönelik yapacağı operasyona destek mesajları verdi.

Meclisin baÅŸkanlığına seçilen Åžeyh Rami DoÅŸ, AA muhabirine açıklamada, "AÅŸiret meclisi olarak Suriye'yi doÄŸru yola ulaÅŸtırmak için çaba göstereceÄŸiz. Biz Türkiye'yle tek bir vücuttuk. Tarihi yeniden yaÅŸatacağız. Tek bir vücut olacağız." dedi.

El-Akidat aÅŸireti lideri DoÅŸ, kurulan meclisin özgür ve demokratik bir yapıya sahip olacağını vurgulayarak, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teÅŸekkür etti.

Suriye'nin farklı illerinden aÅŸiretler ve kabilelerin temsilcilerinin bir araya gelmesinden duyduÄŸu heyecanı belirten DoÅŸ, meclisin tüm Suriyeli aÅŸiretleri temsil edeceÄŸini söyledi.

"SURÄ°YE TOPRAKLARINDA TERÖR ÖRGÜTLERÄ°NÄ° Ä°STEMÄ°YORUZ"

Kongreye katılan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) baÅŸkanı Abdurrahman Mustafa da önemli bir organizasyona ÅŸahitlik ettiklerini vurgulayarak, BeÅŸÅŸar Esed rejiminin tüm insanlara verdiÄŸi zararlardan Suriyeli aÅŸiretlerin de etkilendiÄŸini dile getirdi.

Mustafa, "Åžu an birlik olma zamanı. AÅŸiretler, demokratik bir seçimle liderlerini seçiyor. Suriye'nin geleceÄŸini temsil edecekler. Fırat'ın doÄŸusundan da gelen Kürt, Türkmen ve Arap aÅŸiretler de burada. SMDK olarak bizim burada bulunmamızla oluÅŸturan bu meclis meÅŸru hale gelmiÅŸtir." diye konuÅŸtu.

Türkiye'nin Fırat'ın doÄŸusuna operasyon yapmaya hazırlandığını hatırlatan Mustafa, "Suriye topraklarında terör örgütlerini istemiyoruz. PKK, DEAÅž ve El Kaide'ye karşıyız. Birçok insan terör örgütlerinden kaçarak baÅŸka bölgelere göç etti." dedi.

SMDK BaÅŸkanı Mustafa, YPG/PKK terör örgütünün Esed rejiminin yöntemlerine baÅŸvurarak, iÅŸgal ettiÄŸi bölgelerdeki sivilleri silah zoru ve baskı yaparak yönettiÄŸini aktardı.

"SURÄ°YE'DEKÄ° TÜM KABÄ°LELERÄ° VE AŞİRETLERÄ° TEMSÄ°L EDECEĞİZ"

Acel aÅŸireti lideri ve ev sahibi Ebu Ali Sicco, tek çatı altında Suriye'nin aÅŸiret ve kabilelerini temsil edeceklerini belirtti.

Sicco, "Meclis baÅŸkanımızı seçtik. BaÅŸkanımız Rami DoÅŸ. Suriye'deki tüm kabileleri ve aÅŸiretleri temsil edeceÄŸiz. Ä°lerleyen günlerde meclisimizin üyeleri ve görevleri belirlenecek." diye konuÅŸtu.

TÜRKÄ°YE'NÄ°N OPERASYONUNA DESTEK OLACAKLAR

Türkiye'nin Fırat Nehri'nin doÄŸusunda YPG/PKK'ya karşı baÅŸlatacağı operasyona destek olacaklarının altını çizen Sicco, "Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan Fırat'ın doÄŸusundaki vatandaÅŸlarımızın özgürlüÄŸe kavuÅŸturması için YPG/PKK'yı temizlemesini istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.