Sosyal Medya

Sevilay Yılman: Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım'ın aday olmamasını istiyor; ama olacak

Dün öğlen saatlerine doğruydu…



CHP’li bir kaynağımdan gelen, “Duydun mu bomba haberi? Binali Yıldırım vazgeçmiÅŸ Ä°stanbul adaylığından!” mesajını okur okumaz; “Yok öyle bir ÅŸey! Kim söylüyor ise sallıyor!” cevabını verdim.
 
“Kemal Bey sallamaz” dedi o da. Sonra konu ile alakalı haberin linkini yolladı.
 
Haberde yazılanları okuyunca gördüm ki, “Sallıyor” diyerek günahını almışım CHP Genel BaÅŸkanı’nın. Çünkü KılıçdaroÄŸlu, “Binali Yıldırım aday olmaktan vazgeçti” filan demiyor.
 
“Adaylıktan vazgeçerse hiç ÅŸaşırmayın!" diyor.
 
Bu arada günahını aldım diyorum ama esasında ben almadım. CHP’li kaynağım aldırttı. Çünkü attığı ilk mesajda doÄŸrudan Yıldırım’ın adaylıktan vazgeçtiÄŸi yazıyordu.
 
Hülasa… O yanlış okuduÄŸu ya da okuduÄŸunu yanlış anladığı için böyle bir karışıklık oldu ama baktım ki sonradan KılıçdaroÄŸlu’nun bu sözleri bayağı gündem olmuÅŸ sosyal medyada.
 
Birçok insan ciddi ciddi Binali Yıldırım’ın Ä°stanbul adaylığından vazgeçip, geçmeyeceÄŸini sorguluyor, merak ediyor.
 
Ben o merakları gidereyim hemen.
 
Zinhar böyle bir ÅŸey yok deÄŸerli okurlarım.
 
Bu sadece Kemal Bey’in arzusu, içinden geçen niyeti.
 
“KeÅŸke böyle bir ÅŸey olsa! KeÅŸke Binali Bey adaylıktan vazgeçse de bizim de Ä°stanbul’u almakta ÅŸansımız olsa” diyecekken; “Vazgeçerse ÅŸaşırmayın” deyivermiÅŸ CHP lideri.
 
ÇoÄŸunuz belki resmi olarak açıklanmamasından dolayı ortalıkta dolaÅŸan bu söylentilere bakarak ÅŸüphe duyuyorsunuz aday olup olmayacağından ama bu ÅŸüphelerin tamamı yersiz.
 
Çünkü AK Parti’nin Ä°stanbul adayı kesin olarak Binali Yıldırım.
 
Ankara, Ä°zmir, Antalya gibi büyükÅŸehirlerdeki adayların epeyce bir zaman önce açıklanmasına raÄŸmen Binali Yıldırım’ın isminin kamuoyuna henüz deklare edilmemesinin nedenini 25 gün önce yazmıştım zaten.
 
Ama bir kez daha yazayım:
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan için hem Ä°stanbul’un hem de Binali Yıldırım isminin kalbindeki yeri çok ayrı ve özel.
 
Bunun için de Yıldırım ismini ayrı ve farklı bir biçimde kamuoyuyla paylaÅŸmak istiyor.
 
BaÅŸka hiçbir ÅŸey yok emin olun.
 
Ortada dolaÅŸan laflar dedikodudan, spekülasyondan öte deÄŸil.
 
Ve dün öÄŸrendim ki bu açıklama yeni yılın ilk haftasında yapılacakmış.
 
Yani 2 Ocak ve onu takip eden birkaç gün içerisinde.
 
 
***
 
Bence Mart’ta da deÄŸil, Haziran'da olmalı tam açılış!
 
Biliyorsunuz… 29 Ekim'de yapılan resmi açılışından hemen sonra Ä°GA’nın davetlisi olarak gidip Ä°stanbul Yeni Havalimanı’nı gezmiÅŸ ve gördüklerimi de sizlerle paylaÅŸmıştım.
 
Son derece modern, şık ve konforlu bir proje olan Ä°stanbul’un bu dev yeni havalimanına da tam not vermiÅŸtim.
 
Ancak sonrasında test amaçlı yapılan uçuÅŸlarından gidiÅŸ-geliÅŸ olmak üzere 3 uçuÅŸ gerçekleÅŸtirince ÅŸunu gördüm ki, proje muhteÅŸem ama 31 Aralık tarihindeki büyük açılışa hazır deÄŸil.
 
Bu uçuÅŸlardan en sonuncusu geçtiÄŸimiz pazartesi gününün sabahıydı.
 
Önceki uçuÅŸlarımızda da birtakım eksiklikler gördüm ama o gün yani son uçuÅŸumuzun dönüÅŸ günü yanımdaki arkadaÅŸlarımla ÅŸuna kanaat getirdik ki; Havalimanı eÄŸer 31 Aralık’ta tam teÅŸekküllü hizmet vermeye baÅŸlarsa büyük kaos yaÅŸanır.
 
Bunun en büyük nedenlerinden biri Ä°stanbul’da kış ÅŸartlarının baÅŸlamış olması.
 
Hava ÅŸartlarındaki olumsuzluk o gün epeyce yordu bizi.
 
Mesela giderken hava gayet güzeldi. Ve Ulus’tan yani benim evden yeni havalimanına kendi aracımızla 40 dakikada ulaÅŸmıştık.
 
Ancak dönüÅŸte aynı güzergahta tam 1 saat 45 dakikamız yollarda geçti.
 
Ä°kinci neden ise kullanılmakta olan ve tam açılış gerçekleÅŸtirildikten sonra da kullanılacak olan alanlarda hâlâ inÅŸaat çalışmalarının devam ediyor olması.
 
Otoparklar büyük sorun mesela.
 
Hâlâ ortada doÄŸru dürüst bir otopark yok.
 
Evet. Hummalı bir çalışma yürütülüyor 31 Aralık tarihine yetiÅŸsin diye ama bu çalışmaların da yeterli olacağını sanmıyorum.
 
Ve bir baÅŸka neden de THY’nin yeni havalimanında hizmet vermeye hiç hazır olmaması.
 
Bilet check-in bölümleri on numara. Pasaport kontrol ve çıkış noktaları da öyle. O bölgelerde büyük bir sorun yaÅŸanacağını düÅŸünmüyorum ancak sonrasında THY yolcularını büyük problem bekliyor.
 
Biz o uçuÅŸlarımızdan ikisinde yurt dışına gittik. Birinde ise yurt içine. Ve gördük ki yapımı da, iÅŸletmesi de tamamen THY’nin sorumluluÄŸunda olan CÄ°P salonları açık deÄŸil henüz.
 
Ä°nÅŸaatların yapımı devam ediyormuÅŸ ancak öÄŸrendiÄŸim kadarıyla 31 Aralık’a hem yurt dışı, hem de yurt içi CÄ°P Lounge’ların yetiÅŸmesi çok mümkün görünmüyormuÅŸ.
 
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu durumu ben pek dert etmem ama elin Japon’u, Çinlisi ya da Amerikalısı için büyük dert olur CÄ°P salonlarının henüz hazır olmaması.
 
Sadece o da deÄŸil.
 
Dünyanın en önemli havayolu ÅŸirketlerinin ittifakı olan Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları da, ÅŸu anda Atatürk’te verdiÄŸi CÄ°P hizmetini veremez ise marka deÄŸeri büyük sarsıntı geçirir.
 
Hülasa…
 
“Aklın yolu birdir” diye boÅŸa denilmemiÅŸ.
 
Geçen Salı günü havalimanında UlaÅŸtırma Bakanı’nın baÅŸkanlığında yapılan toplantının sonucunda alınan açılışın ertelenme kararını destekliyorum.
 
Çok doÄŸru bir karar olarak görüyorum ve hatta ben bu ertelemenin Mart deÄŸil, Haziran olması gerektiÄŸine inanıyorum.
 
Hem Ä°stanbul yaz havasına girince daha konforlu oluyor. Bir de bu arada metro dahil, havalimanındaki inÅŸaatlar tamamen bitirilmiÅŸ hem de THY kendi sorumluluÄŸunda olan CÄ°P, VÄ°P gibi salonlarda uluslararası düzeyde vereceÄŸi hizmete tam teÅŸekkülü hazır olur.
 
Haber Türk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.