Sosyal Medya

Güncel

Mansur Yavaş: En az yüzde 52 ile kazanacağız

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçimi en az yüzde 52 oyla kazanacağını ifade etti.



CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Mansur YavaÅŸ Mart ayındaki seçimlerle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuÅŸan YavaÅŸ, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

ÇÖPE GÄ°DEN MÄ°LYARLAR

"2014'ten bu yana kenti izledim. Çünkü savunduÄŸunuz problemlerin bir kısmının inkar edildiÄŸini gördük. Melih Gökçek'in istifa ettirilmesinden sonra yerine gelen baÅŸkan Mustafa Tuna'nın, benim ileri sürdüÄŸüm projelerin bazılarını yerine getirdiÄŸini gördüm. 2014 seçiminde, bana oy vermeyen seçmenlerin seçtikleri BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek'in, Ankara'nın yaklaşık 10 milyar lirasını heba ettiÄŸini görüyoruz. VerdiÄŸiniz oyun vebali vardır. 2014'teki seçimde Melih Gökçek'e oy vermekle fakir-fukaranın ulaşımı da suyu da pahalıya mal oldu. Sadece 5 milyar lira Ankapark'a gömüldü. Otopark, billboard, hafriyat gelirlerindeki kayıplara bakarsak 10 milyar lira çöpe gitti. Oysa bu parayla borcu kalmadığı gibi su ve ulaşım hizmetleri daha ucuz yapılır. Ankaralının cebinden daha az para çıkardı."

‘OYUNUZUN DA BÄ°R VEBALÄ° VAR'

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için Mansur YavaÅŸ aday gösterildi ama hemen ardından "Ama Mansur YavaÅŸ CHP'nin üyesi deÄŸil" söylentileri çıktı.

YavaÅŸ, bu konuda ÅŸunları söyledi: "Onlar boÅŸ tartışmalar. Daha çok bunu AKP'li yorumcular dert etti. Geçen seçimde Melih Gökçek, ‘Çok oy aldığı yerlere daha çok hizmet götüreceÄŸini, oy verilmeyen yerlere ise yeterli hizmetin götürülmeyeceÄŸini' söylüyordu. Ben seçildiÄŸimde asla böyle bir ayrım olmayacak. Seçmen, beni CHP rozetiyle seçecek. Seçimin bittiÄŸi gün bayraklı rozetimi takarım. (Yanında oturan Çankaya Belediye BaÅŸkanı Alper TaÅŸdelen'in yakasındaki bayraklı rozeti gösteriyor.) Åžimdi Alper Bey, CHP'li baÅŸkan. Ama yakasında CHP rozeti deÄŸil, bayraklı rozet var."

‘KAZANACAÄžIMDAN EMÄ°NÄ°M'

Mansur YavaÅŸ, izleyeceÄŸi siyaseti ise ÅŸöyle anlattı: "Ankara'da kutuplaÅŸmış bir siyaset var. Ankara için toplumun her kesiminin bir araya gelmesi lazım. Bunu, önceki seçimde daha iyi anlatabilseydik yüzde 50'yi bile aÅŸardık. Seçimde bir güç birliÄŸi yapıyoruz. Allah'ın izniyle seçimi kazanacağım. Bunun için en az yüzde 52 oy alacağımı tahmin ediyorum. Seçimi kazanacağımdan da eminim."

YavaÅŸ, Kemal KılıçdaroÄŸlu ve Meral AkÅŸener'den sonra SP Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı Gültekin Uysal'ı da ziyaret edecek.

BÄ°RÄ°NCÄ° ÖNCELÄ°K SANDIK GÜVENLİĞİ

2014 seçiminde yapılan bazı hataların bu seçimde yapılmamasının öncelikleri arasında olduÄŸunu belirten Mansur YavaÅŸ, sandık güvenliÄŸine iliÅŸkin ÅŸunları kaydetti:

"Geçen seçimde ilk defa bir araya geldiÄŸimiz için koordinasyon hatası ve eksikliklerimiz oldu. Bunların neler olduÄŸunu biliyoruz. ‘KeÅŸke ÅŸunu ÅŸöyle yapsaydık' dediÄŸimiz konular var. Åžimdi onların ne olduÄŸunu biliyoruz ve buna göre planlama yapacağız. Bunların başında sandık güvenliÄŸi geliyor. Åžunu itiraf etmeliyim ki, geçen seçimlerde sandık güvenliÄŸi konusunda baÅŸarılı olamadık. Mükemmel bir organizasyon planlıyoruz. Sistemi dijital ve manuel kontrol edecek bir yazılım hazırlıyoruz. Ä°ki saat içinde seçim sonuçlarını öÄŸrenmiÅŸ olacağız. Kesinlikle kaçak olmayacak. Sistemin kuruluÅŸ ve iÅŸleyiÅŸiyle ilgili olarak genel baÅŸkanımızdan bu konuda yetki de isteyeceÄŸim. Sandık hileleri, sandıklara sahip olamama gibi gerekçelerle insanlar sandığa gitmiyor. Ä°nanın bu seçimlerde buna fırsat asla verilmeyecek. Sizler oyunuzu gönül rahatlığıyla kullanın. Seçmenimiz, gençlerimiz sandıklara sahip çıkacaktır."

PLANSIZ MAHALLELER HALKI OBEZ YAPIYOR

Dünya yeni teknolojik geliÅŸmelerle uÄŸraşırken, ÅŸehrin geleceÄŸinin de buna göre planlanması gerektiÄŸini kaydeden Mansur YavaÅŸ'ın öncelikleri arasında ‘Obezite' yani ÅŸiÅŸmanlıkla mücadele de var. YavaÅŸ, ÅŸöyle anlatıyor:

"Uygun planlanmayan ÅŸehirler, insanımızı obezite yapıyor. Bu konuda uzman bazı isimlerle görüÅŸmek üzere hafta içinde Ä°stanbul'a da gideceÄŸim. Bu saÄŸlıksızlığı kendimiz ortaya çıkarıyoruz. Evinizin önünden otomobilinize biniyor, iÅŸyerinizin parkından çalışma yerine kadar geliyor. Oradan da asansöre biniyorsunuz. Toplam 500 adım bile atmıyorsunuz. Avrupa ülkelerinde toplu taşıma tercih ediliyor. Åžehir içinde günde en az 10 bin adım atıyorlar. Evinden toplu taşım aracının bulunduÄŸu yere, araçtan indikten sonra iÅŸyerine yürümesi bile saÄŸlık açısından önemli. Toplu taşıma yönlendirdiÄŸimizde hava kirliliÄŸi azalacak, trafik yoÄŸunluÄŸu fazla olmayacak. Açıkçası bizleri saÄŸlıksız kentlerde yaÅŸamaya mahkum etmiÅŸler."

Mansur YavaÅŸ, "Kentimizi bu çarpık yapılaÅŸmadan kurtarmak için kenti yeniden planlamamız gerekiyor" dedi ve devam etti:

"Åžehirlerde toplu taşımı tercih edilmeli. Geçen seçimlerde ana arterlerle projelerimiz hazırdı. Onları gündeme getireceÄŸiz. SaÄŸlıklı kenti nasıl inÅŸa etmemiz gerekir, üzerinde durmalıyız. Türkiye'nin genel gündeminden ayrı tutup kavganın paydaşı olmayacağız. ÖrneÄŸin, Åžehir Hastanesi yapılıyor. Åžimdi, vatandaÅŸ oraya gidebilsin diye 800 milyon liralık yol yapıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde olmadık uygulamalar var. Planlamalar yok. Yarın, hasta ambulansla o trafikte o hastaneye nasıl götürülecek merak ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.