Sosyal Medya

Suudilerden flaş adım! Üç birim kuruldu

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra hedef haline gelen Suudi Arabistan, istihbarat operasyonlarını denetlemek üzere üç yeni birim kurduğunu açıkladı.



Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak küresel çapta eleÅŸtiri oklarının hedefinde yer alan Suudi Arabistan, istihbarat operasyonlarını denetlemek üzere üç yeni birim kurdu.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda öldürülmesinin ardından dünya kamuoyu tarafından eleÅŸtiri oklarının hedefi haline gelen Suudi Arabistan Krallığı, hükümete baÄŸlı üç yeni birim kurulduÄŸunu açıkladı.

Suudi Arabistan istihbaratının ülke sınırları içinde ve dışında gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonların dünya genelinde infiale yol açmasının ardından, Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan bilgiye göre, istihbaratın bu faaliyetlerini incelemek üzere Strateji ve Kalkınma, Yasal Ä°ÅŸler ile Performans DeÄŸerlendirme ve Ä°ç Denetim birimleri kuruldu.

Yeni birimlerin, Kaçıkçı'nın Suudi istihbaratı tarafından öldürülmesinin ardından istihbarat biriminin yeniden düzenlenmesi talimatı veren Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in emriyle kurulduÄŸu belirtildi.

Prens Muhammed öncülüÄŸünde kuruldu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve aynı zamanda Savunma Bakanı olan Muhammed bin Selman'ın liderlik ettiÄŸi komite tarafından kurulan bu üç birim, istihbarat operasyonlarının ulusal güvenlik politikalarına, uluslararası hukuka ve insan haklarına paralel olarak icra edilip edilmediÄŸini teftiÅŸ etmekle görevlendirildi.

ABD Senatosu, Kaşıkçı cinayetinden Prens Muhammed'i sorumlu tutmuÅŸtu

ABD Senatosu Dış Ä°liÅŸkiler Komisyonu BaÅŸkanı Bob Corker, 6 Aralık 2018'de Cemal Kaşıkçı cinayetinden Veliaht Prens Muhammed'i sorumlu tutan tasarıyı Senatoya sundu.

13 Aralık 2018'de oylamaya sunulan tasarı, ABD Senatosunca kabul edilmiÅŸti. Oylama sonrası açıklama yapan Corker, "OybirliÄŸiyle, ABD Senatosu Veliaht Prens Muhammed'in Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduÄŸunu söyledi. Bu güçlü bir beyanat. Bence derinden baÄŸlı olduÄŸumuz deÄŸerlere hitap ediyor." diye konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.