Sosyal Medya

Güncel

NATO'dan ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin açıklama

NATO, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı.



NATO'nun, ABD’nin Suriye’den çekilme ve DAEÅž'in toprak, finansman ve destek elde etmesine karşı müttefiklerle çalışmaya devam etme kararını dikkate aldığı açıklandı.

AA muhabirine deÄŸerlendirmede bulunan NATO yetkilisi, ittifakın Suriye'de mevcudiyetinin bulunmadığını ancak DAEÅž'le mücadeleye erken uyarı ve gözlem uçakları (AWACS) ve Irak'taki eÄŸitim misyonuyla katkı saÄŸladığını kaydetti.

"Memnuniyetle karşılıyoruz"

NATO yetkilisi, "ABD'nin Suriye'den çekilme ve DAEÅž'in toprak, finansman ve destek elde etmesine karşı müttefiklerle çalışmaya devam edeceÄŸi yönündeki kararını dikkate aldık. ABD'nin DAEÅž Karşıtı Uluslararası Koalisyon'a baÄŸlılığını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

DAEÅž'in "geri dönmesinin" engellenmesinin bir zorunluluk olduÄŸuna iÅŸaret eden yetkili, müttefiklerin terör örgütüyle mücadeleye iliÅŸkin sürekli istiÅŸare halinde olduÄŸunu belirtti.

NATO yetkilisi, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in ABD'nin Suriye'deki mevcudiyetiyle ilgili dün ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ile bir görüÅŸme yaptığı bilgisini paylaÅŸtı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "BaÅŸkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DAEÅž'i yendik." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DAEÅž ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye baÅŸladık." bilgisini vermiÅŸti.

Amerikan medyasının DışiÅŸleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise DışiÅŸleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceÄŸi, ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ile 100 gün içinde ülkeden çekileceÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.