Sosyal Medya

Güncel

'Vatandaş polise değil dolandırıcıya inanıyor'

Tokat'ta çeşitli kurum ve kuruluşlar ile STK'ların temsilcileriyle bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu.



Topaloğlu, ''Vatandaşa 'Sakın para yatırmayın' diyoruz. Bize değil telefondaki dolandırıcıya inanıp, para yatırmaya gidiyorlar'' dedi.

Kent merkezindeki STK temsilcileri, kurum müdürleri ve merkez mahalle muhtarları ile 'Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı', Polisevi Åžube MüdürlüÄŸü lokalinde yapıldı. Toplantıda Ä°l Emniyet Müdürü Göksal TopaloÄŸlu ve ÅŸube müdürleri, mahalle muhtarlarının istek, öneri ve ÅŸikayetlerini dinledi.


DHA'nın haberine göre soru- cevap olarak yapılan toplantıda mahalle muhtarlarını uyaran Emniyet Müdürü TopaloÄŸlu, son dönemdeki dolandırıcılık yöntemlerine dikkat çekti. TopaloÄŸlu, hiçbir kolluk kuvvetinin vatandaÅŸtan para isteme hakkı olmadığını belirterek, ÅŸunları söyledi:

"BÄ°ZÄ°M Ä°NSANIMIZ HEMEN Ä°NANIYOR"

''Biz vatandaÅŸa 'Sizi arayanlar polis deÄŸil' diyoruz, 'Sakın ha para yatırmayın' diyoruz; ama bize inanmıyorlar. Telefon eden ÅŸahsa güveniyor, para yatırıyorlar. Böyle bir ÅŸey yok. FETÖ, vesaire gibi bir sürü ÅŸey uyduruyorlar. Bir de sert konuÅŸuyorlar, arkadan da telsiz fonu geliyor. Yani bizim insanımız da böyle hemen inanıyor. Polis kimseden para istemez. Polisin para isteme yetkisi yok. 'Para yatır' deme yetkisi yok. Bunu kendi mahallenizdeki insanlarla görüÅŸün. Yazık, adam emekli ikramiyesini almış götürüp yatırıyor. Kaç tanesini engelledik. Sizin bilmediÄŸiniz, bizim müdahale ettiÄŸimiz kaç tane oldu. Bankalardan uyarı geliyor, 'Para akışı baÅŸlıyor' diye. Hemen harekete geçiyoruz. Gidiyoruz, buluyoruz ÅŸahsı, 'Sakın yatırma' diyoruz. Böyle kaç tanesinin yatırmasını engelledik. Biz devamlı yaptığımız halde bitiremiyoruz. Cuma namazlarında, hutbelerde söyledik, sizin vasıtanızla söyledik, broÅŸürler dağıttık. Bunu isteyen polis deÄŸildir. Bunu herkese söyleyin''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.