Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgenin güvenliğini sağlamamız gerekiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya, Ankara, Tahran'ın ardından şimdi dördüncü zirveyle yolculuğumuza devam edeceğiz. Çünkü bölgenin güvenliğini sağlamamız gerekiyor." dedi.



ErdoÄŸan, burada yaptığı konuÅŸmada, Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin ziyaretinin Tercihli Ticaret AnlaÅŸması'nın geniÅŸletilmesi müzakerelerinde bir dönüm noktası teÅŸkil edeceÄŸini söyledi.

Erdoğan, "Amerika'nın İran'a yaptırım kararının, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoymasını engellemek mecburiyetindeyiz." dedi.

ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Rusya, Ankara, Tahran'ın ardından ÅŸimdi dördüncü zirveyle yolculuÄŸumuza devam edeceÄŸiz. Çünkü bölgenin güvenliÄŸini saÄŸlamamız gerekiyor. Hiç kimsenin, yaptırımlar nedeniyle Ä°ran'la ekonomik ve ticari iliÅŸkilerimizi sonlandıracağımızı düÅŸünmemesi gerekir. Yapıcı çalışmalarımızın meyvelerini yakın zamanda almaya baÅŸlayacağımıza ve yaptırımları iliÅŸkilerimizde fırsata çevireceÄŸimize inancım tam. Siyasi iliÅŸkilerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel iliÅŸkilerle desteklenmesi her iki ülkenin de yararına olacaktır. Ä°kili iliÅŸkilerimizin tüm boyutlarının hak ettiÄŸi seviyeye ulaÅŸması için Türkiye olarak üzerimize düÅŸenleri yapmaya hazırız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.