Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

Yahudiler ve Çingeneler insan sayılmazken Hitler'in sapkın ırk sıralamasında Türklere muamele nasıldı?

Alman diktatör Adolf Hitler'in ırk sıralaması ikinci Dünya Savaşı'nda yıkımlara sebep olmuş ve kendi sapık düşünceleriyle dünyaya felakete sürüklemiş bir sınıflandırmadır.



Hitler'in sıralamasına bakarsak Hitler, saf aryan ırkının üstünlüÄŸüne inanan Darwinizm ve Mendel'in izinden yola çıkarak çeÅŸitli felsefik düÅŸüncelerden de etkilenerek Aryan ırkının üstünlüÄŸünü savunan bir politika izlemiÅŸtir. Üstün ırk Aryan ırkı ideolojisi, kayıp Atlantis kıtasına kadar uzanmaktadır. Bu inanca göre kayıp Atlantis kıtasının En üstün ırkı Aryanlardır. Bu kıtadan kalma olan Üstün ırk, bugün Ä°skandinav ve Alman topraklarında yaÅŸayan karışmamış bir ırktan oluÅŸmaktaydı. 
Darwin teorisinden de etkilenen Hitler, bu teoriye göre en Güçlü'nün hayatta kalması prensibinden yola çıkarak Evrim teorisini Ä°nsan ırkları üzerine uyarlamıştı.
 
Ayrıca Nietzsche'nin Üstün insan teorisini(aslında Nietzsche'nin hiç faÅŸizm ile ilgili bir düÅŸüncesi olmamıştır) de kullanan Hitler, her açıdan güçlü özellikleri bulunan psikolojik ve fiziksel yapısı ile Üstün olan, Ayrıca kuvvetli, kabiliyetli, SavaÅŸ becerileri yüksek arı ırk üzerinde bir politika uygulamaya baÅŸladı.
 
Ilk etapta hapishanede yazdığı Kavgam kitabında Irklar üzerine düÅŸüncelerini belli eden Hitler, kendi ideolojisini baÅŸa geldikten sonra Almanya'nın temel felsefesi olarak uygulamaya baÅŸlamıştır. Hitler kendini bir bilge, büyük bir düÅŸünür ve Almanya'nın kurtarıcısı olarak görüyordu.
 
Aslında Hitler'in net bir ırk sıralaması yoktur. Genel olarak dünya üzerindeki ırklara bakarak yaptığı konuÅŸmalarda ve söylemlerde Yahudiler, En aÅŸağı ırktır. Bunun nedeni de Yahudilerin ekonomik ve genel anlamda Almanya çevresinde çok Etkin olmasıdır. Ä°lk etapta Bu Yahudi düÅŸmanlığı sayesinde kendisine oldukça büyük bir kitle de yandaÅŸ toplamıştır.
 
Yahudiler ile birlikte Çingeneler, fiziksel engelliler, homoseksüeller, fahiÅŸeler Afrika'daki Alman kökenliler, En aÅŸağı ırk sıralamasında yer almaktadır. Bunun üstünde yine aynı ÅŸekilde Slavlar gelmektedir. Tabii Hitler, bu ırk sıralamasını kendi politikalarına uygun ÅŸekilde sürekli deÄŸiÅŸtirmiÅŸtir. Ancak tek deÄŸiÅŸmeyen ÅŸey en alttaki ırkın Yahudiler olmasıdır. Hitler'e göre Yahudiler, kendi yayılımcı politikaları nedeniyle saf aryan ırkını yok etmeyi amaçladığını, Yahudilerin düÅŸünceleri nedeniyle Kapitalizm ve komünizm gibi akımların doÄŸduÄŸunu, Ayrıca Yahudilerden etkilenen Slav ve MedenileÅŸmemiÅŸ Asya sürülerinin (orta asya ve Müslüman halklar) Yahudiden hizmetlerine çalıştığını ve Yahudilerin hizmetinde Almanya'yı ve aryan ırkının yok edeceÄŸini iddia etmiÅŸtir.
 
Ayrıca Hitler'in Müslümanlar'a bakış açısı oldukça kötüydü. Yaptığı bir konuÅŸmada Müslümanlar için "Kırbacı hak eden boyalı maymunlar" ÅŸeklinde bir söylemde bulunmuÅŸtur. Ancak buna raÄŸmen Ä°ngilizlerin OrtadoÄŸu'da Aktif olması ve Nazilerin buralardaki emelleri nedeniyle Müslüman halklar ile iyi iliÅŸkiler içerisinde bulunmuÅŸ, Hatta Kavgam kitabının Arapça tercümesi sırasında ırk merdiveni ÅŸeklindeki bölümü, Hitler'in isteÄŸiyle kitaptan çıkarılmıştır. Yani bir nevi Müslümanlara kandırma eÄŸilimi içerisinde olmuÅŸtur. Nazi partisi tabi Ä°kinci Dünya Savaşı boyunca da Müslüman azınlıkları özellikle Balkanlarda, Kafkaslarda kendi yanına çekmeyi baÅŸarmış ve kendi saflarında düÅŸmanlara karşı savaşılmıştır. (bakınız Handschar Tümeni)
 
Nazilerin elde ettiÄŸi, özellikle Balkan topraklarında Müslüman Türk çocuklarına Çok iyi davrandığı, Slav çocuklarını ise dövdüÄŸü dönemin tanıkları tarafından anlatılmaktadır.
Hitler Ayrıca Türkleri de yanına çekmek istemiÅŸ, ancak dönemin yöneticilerinin soÄŸuk tutumu nedeniyle Türkiye savaÅŸtan uzak durmuÅŸtur. Hitler'in Tabii bu amacı Türkleri çok sevdiÄŸimden filan deÄŸil Bilakis cephe geniÅŸletmek ve Türkiye'deki deÄŸerli madenleri kullanmak gibi düÅŸünceleri bulunmaktaydı. Çünkü Güney Balkanlarda ve Akdeniz'de müttefiki Ä°talya'nın Etkin olmasını isterken, Ä°talya'nın çok kötü bir askeri hareket sergilemesi üzerine Türkiye'yi bölgeye sürmeyi düÅŸünmüÅŸtür. Daha Sonraları ise Tabii Türkiye'yi de feth etme gibi bir düÅŸüncesi olduÄŸu, ortaya çıkan raporlardan görülmektedir. Çünkü Hitler'in planına göre  Rusya'yı 5-6 ay içerisinde saf dışı bırakacak ve bunun akabinde bir sonraki hedefinin Türkiye olduÄŸu oldukça aÅŸikar görülmekteydi.
 
Yukarıda da belirttiÄŸimiz gibi Hitler'in ırk sıralaması net deÄŸildir. Zaman zaman deÄŸiÅŸen Politikalar neticesinde ırk sıralamasında oldukça büyük deÄŸiÅŸiklikler olmuÅŸ, sadece en üstte yer alan saf aryan ırkı ve en altta yer alan Yahudiler, çingeneler deÄŸiÅŸmemiÅŸtir. Genel hatlarıyla Hitler'in ırk sıralaması üstte Aryanlardan oluÅŸmakta, daha sonra Ä°ran ve Hint halkı gelmekte, (Çünkü bunların aynı kökten ve Aryanlarla akraba olduÄŸunu düÅŸünmektedir bu düÅŸüncesini Ä°ran ve Hint halklarının konuÅŸtuÄŸu dile dayandırılmış ve bu halkların saf kalarak karışmadığını düÅŸünmekteydi) (zaten Ä°ran kelimesi Aryenlerin yeri anlamına gelen Ayryana Vaejo'dan türemiÅŸtir) daha sonra aÅŸağı doÄŸru inildiÄŸinde alt kısımda Slavlar, Polonyalılar, Çingeneler, ve de insanlık dışı gördüÄŸü Yahudiler bulunmaktaydı. 

1 Yorum

  1. .

    Ocak 21, 2019 Pazartesi 16:32

    .

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.