Sosyal Medya

TÜİK raporuna göre asgari ücret 2 bin 213 olarak öngörüldü

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı TÜRK-İŞ ev sahipliğinde yapıldı.



Ä°ÅŸçi ve iÅŸveren arasındaki pazarlıkların baÅŸlaması bakımından belirleyici olan, bir iÅŸçinin asgari geçim tutarına iliÅŸkin rakamlar TÜÄ°K tarafından komisyonla paylaşıldı.
 
TÜÄ°K, asgari ücrette pazarlıklara baÅŸlanması bakımından belirleyici olan bir iÅŸçinin asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki iÅŸlerde 2 bin 213 lira 40 kuruÅŸ, "orta" statüdeki iÅŸlerde bin 978 lira 80 kuruÅŸ, "hafif" statüdeki iÅŸlerde bin 841 lira 40 kuruÅŸ olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na iletti.
 
Geçen yıl TÜÄ°K'in asgari geçim ücreti 1.893 TL seviyesindeydi. GeçtiÄŸimiz yıl net asgari ücret 1.603 TL olarak belirlenmiÅŸti.
 
GELECEK HAFTA SON KEZ TOPLANACAK
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonunu oluÅŸturan iÅŸçi, iÅŸveren ve bakanlık heyetleri önümüzdeki hafta son kez bir araya gelecek. Son görüÅŸmenin ardından 2019’da geçerli olacak asgari ücret, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanacak.
 
Ä°LK TOPLANTI 6 ARALIK'TA YAPILMIÅžTI
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 6 Aralık'ta Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk baÅŸkanlığında Bakanlığın ReÅŸat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleÅŸtirildi.Ä°kinci toplantı 13 Aralık'ta Türkiye Ä°ÅŸveren Sendikaları Konfederasyonunun (TÄ°SK) ev sahipliÄŸinde yapıldı.
 
Bugünkü toplantının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu oluÅŸturan iÅŸçi, iÅŸveren ve bakanlık heyetleri önümüzdeki hafta son kez bir araya gelecek. Son görüÅŸmenin ardından 2019’da geçerli olacak asgari ücret, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.