Sosyal Medya

FETÖ'nün firari yargı imamı 'jet'te görüldü

Bora Jet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı’nın da şüphelileri arasında yer aldığı FETÖ soruşturmasında dikkat çekici bir ismin de yer aldığı belirlendi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'yargı imamı' olarak gündeme gelen Osman Karakuş, soruşturmanın 4 şüphelisinden biri. Öte yandan soruşturma kapsamında Bora Jet'n eski mali işler sorumlusu Zahide Üner (45) hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı konulduğu ortaya çıktı. Soruşturmada yer alan bir diğer isim ise firari avukat Halil İbrahim Koca.



AMERÄ°KA’da yaÅŸayan Dr. Yalçın Ayaslı, sahibi olduÄŸu Bora Jet’i (Bora Jet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım AÅž) iki yıl önce SBK Holding’e sattı. Satıştan kısa süre sonra ÅŸirketin faaliyetleri durduruldu. Hava yolunu alan ÅŸirket, dolandırıldıkları iddiası ile savcılığa baÅŸvurdu. Yürütülen soruÅŸturma sonrası Ayaslı ve Üner hakkında, 253 milyon TL zarara yol açtıkları gerekçesiyle, “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 3 yıldan 10 yıla hapis istemi ile Ä°stanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Anılan davanın yanı sıra “FETÖ üyeliÄŸi” suçlaması ile ayrı bir soruÅŸturma dosyası açıldı. 
 
KRÄ°TÄ°K Ä°SÄ°M DE DOSYADA
 
Anılan soruÅŸturmada, ÅŸüpheli olarak yer alan isimler arasında, Ayaslı ve Üner’in dışında, “FETÖ’nün yargı imamı” olarak adı gündeme gelen Osman KarakuÅŸ ve firari avukat Halil Ä°brahim Koca’nın yer aldığı anlaşıldı. Av. Koca’nın ismi, Tarkim Havacılık soruÅŸturması ile de gündeme gelmiÅŸti. Av. Koca ve Tarkim’in firari sahibi Ömer Faruk Bayındır’ın Bora Jet’te bir dönem düÅŸük oranda hissesi bulunuyordu. 
 
AYASLI Ä°LE KOCA'YI 'Ä°MAM' TANIÅžTIRDI 

 

Edinilen bilgiye göre, Av. Koca’yı, Ayaslı ile  FETÖ'nün yargı imamı Osman KarakuÅŸ tanıştırdı. Aynı zamanda Ä°stanbul Barosuna üye avukat da olan Eemniyet eski mensubu KarakuÅŸ, FETÖ’nün kritik isimlerinden biri olarak biliniyor. KarakuÅŸ, 90'lı yıllarda FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına öncülük eden isim olarak biliniyor. Firari KarakuÅŸ, Sabah Gazetesi'nin 3yıl önceki haberine göre Kırgızistan'da görüntülenmiÅŸti. ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adliye binasına çok yakınındaki bir hukuk bürosu olan KarakuÅŸ, bir süre Emniyet Genel MüdürlüÄŸü 1. Hukuk MüÅŸavirliÄŸi görevini yürüttü.
 
YURT DIÅžI YASAÄžI KONULDU
 
Öte yandan soruÅŸturma dosyası kapsamında savcılık, Zahide Üner için yurt dışı çıkış yasağı talep etti. Ä°stanbul Sulh Ceza HakimliÄŸi ise Üner hakkında adli kontrol kararı aldı. Bu kararla, yurt dışına çıkışı yasaklanan Üner karara itiraz etti, ancak sonuç deÄŸiÅŸmedi.
 
Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.