Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'dan haddini bilmez açıklama: Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz

Yunan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Yunan silahlı kuvvetlerinin bölgedeki barış ve istikrarı korumakla görevli olduğunu söyledi ve "Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz. Hükümetimiz de aynı görüştedir" dedi.



Yunan Genelkurmay BaÅŸkanı Evangelos Apostolakis, Yunan silahlı kuvvetlerinin bölgedeki barış ve istikrarı korumakla görevli olduÄŸunu söyledi ve "Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz. Hükümetimiz de aynı görüÅŸtedir" dedi.

Noel yortuları nedeniyle Savunma Bakanlığı basın mensupları içi düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Yunan Genelkurmay BaÅŸkanı Evangelos Apostolakis, Yunan silahlı kuvvetlerinin bölgedeki barış ve istikrarı korumakla görevli olduÄŸunu ve ABD'nin de aynı amacı güttüÄŸünü belirtti. Apostolakis, "Türkler kayalıklarımıza çıkarsa, yerlebir ederiz. Hükümetimiz de aynı görüÅŸtedir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Apostolakis, "Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz bölgesinde uyguladığı baskılara karşıya olan Yunanistan'ın Kıbrıs, Ä°srail ve Mısır ile kurduÄŸu ittifak sayesinde bölgedeki dengelerin saÄŸlandığından" söz etti.

Yunan Genelkurmay BaÅŸkanı "EÄŸer savaÅŸacaksak, ki bunu temenni etmiyoruz ve Türkiye'nin bu yola baÅŸvuracağına inanmıyoruz, bizim yanımızda kimse savaÅŸmayacaktır. ABD ve AB ile birlikte Türkiye'nin bu meseleyi oraya kadar vardırmayacağını güvence altına almak istiyoruz." dedi.

Apostolakis buna raÄŸmen, "ABD'nin Türkiye'den asla vazgeçmeyeceÄŸini, kendi stratejik çıkarları açısından Türkiye'yi bölgede kendisine en yakın müttefiki olarak görmeye devam edeceÄŸini" de sözlerine ekledi.

"MEÄ°S MÜNHASIR EKONOMÄ°K BÖLGE Ä°LAN EDÄ°LECEK"

Noel öncesinde Yunan adalarındaki askeri birlikleri ziyaret eden Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos da Antalya'nın KaÅŸ ilçesinin karşısındaki Meis Adası'ndan Türkiye'ye mesaj gönderdi.

B2

Kammenos "Yunan silahlı kuvvetlerinin görevi, Yunan egemenlik sahalarını ve toprak bütünlüÄŸünü korumaktır. Barış ve huzur isteyen bir ülkeyiz. Ancak toprak bütünlüÄŸümüze ve egemenlik haklarımıza saygısızlık edenleri ezeceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kammenos ayrıca giderek, Türkiye'nin kıtasahanlığının varlığını kabul etmediÄŸi Meis Adası'nda Münhasır Ekonomik Bölge'nin önümüzdeki aylar içinde ilan edileceÄŸini açıkladı.

Bu ilanla Yunanistan'ın hidrokarbon çalışmalarının serbest kalacağını belirten Kammenos, buralardan çıkartılacak doÄŸalgaz ve petrol bizim ve bir sonraki neslin enerji ihtiyaçlarını karşılayacaktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu

Yunanistan bu alanı münhasır ekonomik bölge ilan ederse, sondaj çalışmaları yapabilecek, Türkiye de Atina'nın kıta sahanlığı iddiasını kabul etmediÄŸi için bu sondaj çalışmasının kendi kıta sahanlığında yapıldığını iddia edebilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.