Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de çocuk askerlere karşı yol haritası

Yemen hükümeti ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arasında, çocukların askere alınmasına karşı yol haritası anlaşması imzalandı.



Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, hükümet ile UNICEF arasında varılan yol haritası anlaÅŸmasını yemen tarafından Ä°nsan Hakları Bakanı Muhammed Asker, UNICEF tarafından ise UNICEF Yemen Temsilcisi Meritxell Relano imzaladı.

Ä°mza töreni sırasında açıklamada bulunan Bakan Asker, anlaÅŸmanın, 2014'te baÅŸkent Sana'da imzalandığını ve yasallaÅŸması için adımların atılmaya baÅŸlandığını, ancak Husilerin darbe yapmasıyla durduÄŸunu belirtti.

Asker, bugün imzalanan anlaÅŸmanın, tüm taraflara anlaÅŸmada yer alan haklara saygı gösterme ve ihlal etmeme yükümlülüÄŸü getirdiÄŸini ifade etti.

UNICEF Yemen Temsilcisi Relano da çatışma ve savaÅŸlardan en çok çocukların etkilendiÄŸini ve anlaÅŸmanın çocukları korumak için imzalandığını kaydetti.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) geçen yıl Yemen'de bin 467 çocuÄŸun silah altına alınarak çatışmalarda kullanıldığının doÄŸrulandığını açıklamıştı.

BM, çocukları en çok silah altına alan tarafın Husiler olduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.