Sosyal Medya

Güncel

Gerginlik üzerine Arap Birliği toplandı

Arap Birliği, Filistin'in talebi üzerine "Batı Şeria'daki gerginliği" görüşmek üzere olağanüstü toplandı.



Arap BirliÄŸiFilistin yönetiminin talebi üzerine, Mısır’ın baÅŸkenti Kahire’deki yerleÅŸkesinde daimi temsilciler seviyesinde olaÄŸanüstü toplandı.

Açılış konuÅŸmasını yapan Arap BirliÄŸi Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, Batı Kudüs’ün Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanınmasının olumsuz etkileri konusunda uyarıda bulundu.

Ebu Ali, “Filistin halkı yalnız deÄŸildir ve yalnız kalmayacaktır. Filistin davası, Arap BirliÄŸi’nin bir numaralı konusu olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan Sudan daimi temsilcisi Abdulmahmud Abdulhalim, ülkesinin Filistin davasının destekçisi olduÄŸunun altını çizdi.

Ä°srail’in Filistin halkını sistematik ÅŸekilde öldürmesini kınadığını duyuran Abdulhalim, uluslararası toplumu Ä°srail’in durdurulması konusunda sorumluluk almaya çağırdı.

Avustralya’ya Kudüs kararını gözden geçirmesi çaÄŸrısı

Mısır daimi temsilcisi Yasir el-Atvi ise ülkesinin Filistin halkı ve Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas’ı desteklediÄŸini tekrarladı. El-Atvi, “Batı Åžeria’da gerginliÄŸin giderilmesi için temaslarımızı sürdüreceÄŸiz.” dedi.  

Avustralya’yı Batı Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıma konusundaki kararını gözden geçirmeye davet eden Mısır temsilcisi, “Biz, Kudüs konusunda herhangi bir ülkenin uluslararası hukuka aykırı bir tutum takınmasını reddediyoruz. Çünkü Filistin davasının çözümünü ve bölge istikrarını olumsuz etkilemektedir.” diye konuÅŸtu.

Filistin daimi temsilcisi Muhenned el-Akluk ise 2017 ve 2018 yıllarında Arap BirliÄŸi’nde 15 olaÄŸanüstü toplantı düzenlendiÄŸini hatırlatarak, Avustralya yönetiminin Kudüs kararını gözden geçirmesini istedi.

Akluk konuÅŸmasında, Brezilya’yı da Kudüs konusunda uyararak, Brezilya yönetimine Arap ülkeleri ile iyi iliÅŸkilerini devam ettirme çaÄŸrısı yaptı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.