Sosyal Medya

Güncel

Fransa’da emeklilerden protesto

Fransa’da emekliler, Maliye Bakanlığı önünde hükümet karşıtı gösteri düzenledi.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron döneminde uygulamaya konulan zorunlu kesintilere karşı çıkan ve maaÅŸlara zam talebinde bulunan emekliler, Fransa Maliye Bakanlığı önünde bir araya geldi. Sendika ve Sivil Toplum Örgütlerinin çaÄŸrısıyla toplanan emekli vatandaÅŸlar, ülkede alım gücünün yüzde 6 oranında düÅŸtüÄŸünü ifade etti.

Göstericiler, Macron'un seçim vaatleri arasında bulunan ve çalışanların sigorta ödemelerini hafifletmek için genel katkı ödeneÄŸi adıyla geçen 1 Ocak'tan itibaren yürürlüÄŸe konulan kesintileri protesto etti. Ekonomik durumun gittikçe kötüye gittiÄŸi ve hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimin emekliler olduÄŸu vurgulanan açıklama ve sloganlarla devam eden gösteri, çevredekilerden de büyük destek gördü.

Hükümetin reform politikalarını protesto eden göstericiler, Macron'un seslerini duymadığını belirterek gerçekleri söylemediÄŸini, sosyal yardımların kesintiye uÄŸraması üzerine geçim sıkıntısı çektiklerini ifade etti.

Gösteriye katılan emekli bir kadın Ä°HA‘ya yaptığı açıklamada “Emekliyim benim de insanca yaÅŸama hakim olmalı. Hükümet gaza ve elektriÄŸe zam getirip, lojman yardımı ve buna benzer yardımları düÅŸürdü, zenginden aldığı vergileri kaldırdı, emeklilerin haklarında kısıntıya gitti, geçinemiyoruz. CumhurbaÅŸkanı Macron'un vaatleri gerçeÄŸi yansıtmıyor. Göz boyuyor“ dedi.

Bir baÅŸka gösterici ise “Noel bayramı geldi, torunlarıma hediye alamıyorum, kendimiz zor geçiniyoruz, hediye almak hayal oldu. Buyurun iÅŸte Noel hediye paketlerinde ne olduÄŸunu siz de görün, elektrik, gaz, kira, her ÅŸeye zam, bize daha evvelki hükümetlerin verdiÄŸi sosyal yardımları düÅŸürdü. Hayat ÅŸartlarını göz önünde bulundurup yükselteceÄŸine düÅŸürdü. Biz emeklilere yaÅŸama hakkı tanınmıyor“ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.