Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de Husilere ait İHA düşürüldü

Yemen ordusu, ülkenin doğusundaki Marib ilinde Husilere ait İran yapımı insansız hava aracı (İHA) düşürdü.



Orduya ait 26sepnews.net sitesinde yer alan haberde, 26. Mika Tugayının, Marib ilinin güneyinde yer alan Harib ve El-Cube ilçeleri arasında Husilere ait bir Ä°HA düÅŸürdüÄŸü belirtildi.

DüÅŸürülen Ä°HA'nın enkazında yapılan inceleme sonucu Ä°HA'nın Ä°ran yapımı olduÄŸunun ve patlayıcı taşıdığının anlaşıldığı kaydedilen haberde, konuya iliÅŸkin daha fazla bilgiye yer verilmedi.

Husilerden de konuya iliÅŸkin bir açıklama yapılmadı.

Yemen ordusu daha önce defalarca ülkenin farklı yerlerinde Husilere ait Ä°HA düÅŸürdüÄŸünü açıklamıştı.

Marib ilinin önemli bir kısmı hükümet güçlerinin kontrolünde bulunurken, ilin bazı bölgeleri Husilerin elinde bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de, Husiler ile meÅŸru yönetime baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

HUDEYDE Ä°ÇÄ°N TARAFLAR ANLAÅžMAYA VARMIÅžTI

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 13 Aralık'ta Ä°sveç'te sona eren Yemen konulu istiÅŸare toplantılarının ardından yaptığı açıklamada, Yemen halkı için hayati önem taşıyan Hudeyde Limanı ve kenti için tarafların anlaÅŸmaya vardığını duyurmuÅŸtu.

Yemenli taraflar arasında varılan anlaÅŸma gereÄŸi, Hudeyde'de yerel saatle 00.00 itibarıyla ateÅŸkes yürürlüÄŸe girmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.